Kde je háček? Tak dobrá nabídka, jako Poco M3, tu dlouho nebyla

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Značka Poco od Xiaomi znovu ukazuje, jak správně udělat lákavý smartphone. Tentokrát to však není „zabiják top modelů“, nýbrž spíše „zabiják střední třídy“.

Původním názvem Pocophone měla být značka, která přinese svěží vítr do kategorie vyšší střední třídy, když sem přinesla model, který svým výkonem směle konkuroval i prémiovým smartphonům. Jenže stál polovinu jejich ceny. Postupem času značka přidala ještě několik takových. Teď ovšem zkouší i ohnout pravidla střední třídy, když nabízí obstojný model za cenu té nižší.

Parametry telefonu v podstatě odpovídají celkem běžné střední třídě. Máme tu tak v základu plastovou konstrukci a 6,53palcový IPS displej s rozlišením 1 080 x 2 340 pixelů. Namísto moderního průstřelu obrazovky je zde jen méně módní kapkovitý výřez, ale to se vzhledem k ceně dá snadno pochopit.

Pokračujeme přes procesor, Snapdragon 662, který si společně se 4 GB operační paměti nepochybně poradí s většinou běžných nároků, včetně hraní her. K dispozici je pak také 64 nebo i 128 GB prostoru pro data. Telefon navíc pojme také i paměťovou kartu a dvě SIM. Z fyzických konektorů nechybí USB-C ani sluchátkový jack,

Po stránce fotoaparátu se musel výrobce trochu krotit. Na zádech sice najdete hned tří, reálně využitelný je ovšem jen jeden, a to hlavní 48Mpix senzor. Zbylé dva se 2Mpix rozlišením (pro makro a portréty) jsou tu spíše jen do počtu. Ještě jeden fotoaparát pak najdete na čelní straně. Selfie si s ním vyfotíte v rozlišení 8 Mpix.

Předností telefonu je také 6 000mAh baterie: tuto kapacitu opravdu chválíme. Nabíjet ji lze až s výkonem 18 W a nabíječku najdete v balení. Mimo to lze však telefon také použít i jako powerbanku a pomocí kabelu jím reverzně nabíjet i jiné zařízení. To se může leckomu hodit, když má telefon energie na rozdávání.

Jak lze vidět, telefon není žádný přeborník, což ještě umocňuje třeba chybějící NFC, takže s ním ani bezkontaktně nezaplatíte. Ovšem takovou kritiku by si vysloužilo zařízení v cenové relaci okolo 5 až 6 tisíc korun. Kolik stojí základní Poco M3? 3 490 korun. Jeho konkurenti jsou rázem ty prakticky nejhůře vybavené modely, a oproti nim má výhod na rozdávání.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny