Nový Fold 2 od Samusugu vypadá fantasticky

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Výrobce Samsung má druhou generaci ohebného smartphonu Fold, který je designově povedenější, má lepší výbavu a opět je ovšem hodně drahý.

Masivním zlepšením si prošel letošní model Galaxy Z Fold 2 5G (ano, jednodušší už by ten název nemohl být) oproti svému loňskému předchůdci. Je hezčí, je praktičtější, je spolehlivější. Stále to sice není ta vysněná ohebná budoucnost, ale je vidět, jak velkými kroky se k ní přibližujeme.

Začněme u vnějšího displeje, který se oproti loňskému modelu výrazně zvětšil. Má úhlopříčku 6,2 palce a v podstatě nahradí klasický smartphone a v případě potřeby na něm vyřídíte vše potřebné. Po otevření se odhalí hlavní displej s úhlopříčkou 7,6 palce a tenkými rámečky. Výřez displeje je ten tam. místo něj je tu jen malý průstřel pro čelní fotoaparát. Displej má navíc obnovovací frekvenci 120 Hz.

Hlavní displej kryje sklo Ultra Thin Glass, rýha v něm je však stále vidět. Galaxy Z Fold2 5G si také lze upravit pomocí čtyř barevných variant pantu – Metallic Silver (stříbrná), Metallic Gold (zlatá), Metallic Red (červená) and Metallic Blue (modrá).

Galaxy Z Fold2 5G disponuje procesorem Snapdragon 865+ (žádná evropská Exynos varianta se tentokrát nekoná) včetně podpory 5G. Operační paměť má kapacitu 12 GB, úložiště pak je dostupné ve dvou variantách: s 256 nebo 512 GB. Baterie nabídne kapacitu 4 500mAh a rychlejší 25W nabíjení. Čtečku otisků prstů najdete v bočním tlačítku a telefon nabídne také USB-C port.

Fotoaparát telefonu je o něco horší, než jak je tomu u současných top modelů Note 20, ovšem stále se jedná o slušnou konfiguraci tří 12Mpix senzorů (hlavní, širokoúhlý a dvojnásobně přiblížený). Dvojice selfie kamerek pak nabídne rozlišení 10 Mpix.

Novinkou je také pant zařízení, který se tentokrát dá nastavit v rozmezí úhlů otevření 75 až 115 stupňů tak, aby v této pozici zůstal a vlastně tak fungoval jako takový malý notebook. Tomuto režimu je přizpůsobeno i několik dalších funkcí, například že klávesnice je ve spodní části když něco píšete, nebo náhled fotoaparátu zase na té vrchní (což vlastně nahradí stativ) a podobně.

Model Galaxy Z Fold 2 5G bude od 18. září dostupný v České republice v černé (Mystic Black) a bronzové (Mystic Bronze) barvě za cenu 54 990 Kč. Telefon půjde předobjednat od 1. září.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny