Tyhle staré pecky si můžete dnes zahrát i na mobilu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pamatujete, jak jste je kdysi pařili na vašem starém stolním PC? Dnes se vejdou do telefonu nebo tabletu.

1) GTA (3, Vice City, San Andreas)

Kdo by neznal Grand Theft Auto, městskou simulaci, ve které si můžete dělat prakticky co chcete. Můžete sledovat příběh hry, který se zpravidla točí okolo válek mezi gangy, potyčky se strážci zákona, všemožné loupeže, krádeže, přepadení… a nebo se zkrátka jen tak toulat po otevřeném světě a plnit celou řadu vedlejších úkolů. Svět GTA je vždy natolik rozmanitý, že jsme se v něm ztratili na dlouhé hodiny ještě v dobách, kdy tyto hry vycházely pro stolní PC. Teď si však můžete prohlédnout města Liberty city (GTA 3, ke stažení zde), Vice city (GTA: Vice city, ke stažení zde) a trojici měst San Andreas (GTA: San Andreas, ke stažení zde)  i na obrazovkách vašich mobilů.

Grand Theft Auto

2) Roller Coaster Tycoon

Být pánem vlastního zábavního parku, o to šlo ve hře Roller Coaster Tycoon z roku 1999. Hráč dostal doslova zelený plácek (sem tam s nějakým stromem nebo jezírkem) a cílem bylo jej proměnit na obří lunapark, nacpaný všemožnými horskými dráhami, kolotoči, stánky s občerstvením a spoustou dalšího. Cílem je zajistit také spokojenost návštěvníků a chod parku jako takový, tedy včetně uklízečů, údržbářů, bezpečnostních prvků a podobně. Roller Coaster Tycoon má stále příjemně retro grafiku, která zkrátka nezestárla ani po 18 letech. Stáhnete jej zde.

Roller Coaster Tycoon

3) Carmageddon

Krvavé závody Carmageddon kdysi vyvolaly značnou kontroverzi – jedná se o akční závodní hru, ve které mimo vašich soupeřů získáváte body za přejíždění chodců, ničení policejních vozů či dalších objektů a podobně. Po herní lokaci jsou zároveň rozesety všelijaké vylepšení a nástroje, jak zničit automobil nepřítele ještě snadněji. Ano, a mimo jiné se v ní i závodí. Původní hry se v době jejího vydání pro PC (1997) prodalo 2 miliony kopií. Tyto šílené závody si teď opět můžete vyzkoušet na mobilních zařízeních (ke stažení zde).

Carmageddon

4) Tomb Raider

Akční hrdinka Lara Croft je jednou z nejvíce ikonických postav počítačových her. Poprvé se na obrazovkách počítačů a konzolí objevila v roce 1996 a od té doby už se dočkala nespočtu pokračování, a také filmové adaptace. Jak to vlastně celé začalo – prozkoumávání zapomenutého města Atlantis nebo kobek v Egyptě, skákání přes propasti, akční sekvence, monstra, která na hrdinku číhají – to vše si můžete oživit ve verzi pro mobilní zařízení. Stáhnout můžete hru zde.

Tomb Raider

5) Sonic the Hedgehog

Skákání, kotouly, běhání, rychleji, dál, výš. To byl Sonic, jedna z nejvíce ikonických „skákaček“, která je z našeho výběru suverénně nejstarší – objevila se na obrazovkách herních konzolí a počítačů už v roce 1991. Ve hře ovládáte modrého ježka Sonica, který si musí zvládnout poradit s monstry a nástrahami, která na něj v jednotlivých úrovních číhají a také nasbírat co nejvíc bodů a porazit zlého Dr. Eggmana. Hru si můžete stáhnout zde.

Sonic the Hedgehog

Kde se dozvíte víc

Zde si vyberou staré herní pecky majitelé iOS, na výběr je jich hned 25

The 25 Best iOS Versions Of Classic Games
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny