Apple sliboval bezdrátovou nabíječku. Kde skončila, to nevíme

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Nové iPhony tak dál nabíjíme plastovou bezdrátovou nabíječkou, kterou prodává IKEA.

Už je to víc než rok, co Apple představil bezdrátovou nabíječku Air Power. Měla doplňovat rok staré iPhony 8, 8 Plus a X, které konečně po více než třech letech dostihly konkurenci a umožnily bezdrátové nabíjení. A také několik dalších věcí jako Apple Watch či bezdrátová sluchátka Earpods. Všechno jsme měli jednoduše vyskládat na bezdrátovou nabíjecí podložku jako klobásy na gril a udržovat tak všechna nová zařízení od Applu vždy plně nabitá. Jenže to bylo loni a zatímco se už prodává další generace, která opět podporuje bezdrátové nabíjení, Air Power se stále neprodává. Na tiskové konferenci k modelům XS, XS Max, XR a novým hodinkám o ní opět nepadlo ani slovo.

Zoufalost příznivců zašla dokonce tak daleko, že se na Indiegogo rozjela kampaň s cílem vytvořit podobný produkt jako právě Air Power … jen skutečný. Bezdrátová nabíječka Plux, která se po všech stránkách tváří jako právě původní představa Applu na crowdfundingovém portálu vybrala přes půl milionu dolarů, neuvěřitelných 8 800 procent původní požadované částky. Připomínáme, že to jsou všechno peníze, které by jinak šly do kapsy Applu za šikovně obrandovanou obyčejnou bezdrátovou nabíječku.

Napodobenina jako Plux má přitom nevýhody, jako třeba poněkud neobratně řešené nabíjení hodinek Apple Watch – místo zabudované cívky speciálně určené právě pro chytré hodinky tato podložka má jen schovaný kabel, kterým připojíte klasickou nabíječku pro hodinky. Navíc této nabíječce chybí slibované softwarové odladění, které by průběžně sledovalo a zobrazovalo stav nabití na všech třech produktech současně.

Proč Apple mlčí nikdo v tuto chvíli netuší. Jistě, firma má určitou historii v tom, že svoje produkty oznámí a pak je na trh uvede až „když jsou připravené“, což může trvat i měsíce, ovšem takto dlouhá doba mezi představením a uvedením na trh, které je stále nejasné, je už trochu zvláštní. Má Apple nějaký zásadní problém s bezdrátovým nabíjením? Přesměroval svoji pozornost na jiné věci? Zadrhlo se softwarové řešení nabíjení několika věcí naráz? Neví se, jak vyrovnat negativní zen energii, který jeho Air Power vyzařuje? Otázky a zase samé otázky.

Připomínáme, že několik českých obchodů stále přijímá předobjednávky na Air Power. Cena by se měla pohybovat okolo 5 tisíc korun. Plux se přitom bude prodávat za necelých 9 stovek.

Kde se dozvíte víc

(Anglicky) Where is Apple's AirPower?

Computer world

(Anglicky) Apple is missing the boat on AirPower, and other companies are taking advantage

The Verge

Známe českou cenu bezdrátové nabíječky Apple AirPower

Letemsvětemapplem

Apple AirPower: bezdrátová nabíječka pro nové iPhony zřejmě provětrá peněženku

SmartMania
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny