Nový závod na obzoru? Opět poroste operační paměť mobilů

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Čínská společnost ZTE naznačila, že se v budoucnu chystá vydat smartphone s 20 GB operační paměti.

Ředitel mobilního oddělení společnosti ZTE, Lu Qianhao, v příspěvku na čínské sociální síti Weibo naznačil, že je na obzoru první smartphone s 20 GB operační paměti (RAM). S takovou hodnotou by se ZTE zapsalo do smartphonové historie, doposud totiž žádný z konkurentů s takto vysokou kapacitou RAM nepřišel.

Dosavadním maximem je přitom 18 GB RAM, což je hodnota, kterou najdete hned u několika značek, včetně právě ZTE. Taková funkce však aktuálně není na žebříčku priorit ostatních značek příliš vysoko: většina špičkových smartphonů má stále maximálně 12 GB nebo 16 GB RAM. Apple dokonce doposud nepřekročil hranici 6 GB.

Společnost ZTE neposkytla žádné konkrétní informace o takovém zařízení. Je však na místě se domnívat, že by šlo o některý ze smartphonů série Nubia, které jsou zaměřeny na hráče mobilních her. Operační paměť při takovém typu používání může znamenat nárůst výkonu a plynulosti obrazu.

Je ovšem zároveň možné, že se tvrzení vztahuje pouze k virtuální operační paměti. Takovou funkci již najdeme v některých smartphonech značky Oppo a Vivo. S její pomocí lze paměť RAM rozšířit dočasnou alokací části úložiště pro data na paměť RAM.

Více paměti RAM nemusí nutně pomoci společnosti ZTE trhat rekordy v testech výkonu. Například Apple v průběhu let dokazuje, že pro svižný výkon je efektivní využití paměti RAM zhruba stejně důležité jako její parametry (rychlost, konfigurace atd). Nelze tedy jednostranně říci, že čím víc RAM, tím lepší telefon.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny