Co je kryptotelefon Solana a proč by ho někdo měl chtít?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kryptoměnám se sice v posledních měsících moc nedaří, ovšem to neznamená, že by přestaly být trendy. Právě naopak, neznámá značka se rozhodla tomuto fenoménu zasvětit celé mobilní zařízení.

Příchod zcela nové smartphonové značky oznámil ředitel kryptoměnové společnosti Solana Labs, Anatolij Jakovenko. Příští rok se tak můžeme těšit na nový smartphone s Androidem – Solana Saga. Nebude to však záležitost pro masy, nýbrž specificky zaměřené zařízení pro ty, kdo to s kryptoměnami myslí smrtelně vážně.

Na celé situaci je zajímavé především to, že Solana Saga má být v podstatě přejmenovaným nástupcem kontroverzního Essential Phonu, OV1. Specifikace jsou poměrně příznivé: 512GB úložiště, 12 GB operační paměti a čip Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1.

Solana Saga nebude prvním telefonem, který se zaměřuje na trend kryptoaktiv. Toho využil už jiný poněkud zapomenutý výrobce HTC se svým modelem Exodus One. Ten se však neuchytil a byť se stále dá pořídit za pouhých 219 eur, nadšenci do kryptoměn na něj fronty nestojí.

Co bude na Solana Saga tak zajímavého? Telefon bude vybaven něčím, co se nazývá Solana Mobile Stack. Ten se skládá ze tří samostatných nástrojů – mobilní peněženky, trezoru a platební bráně Solana Pay.

Hardwarová peněženka Solana slouží jako spousta jiných podobných nástrojů, zabezpečení vašeho portfolia pak zajišťuje zmíněný trezor. Solana Pay je pak nástroj podobný Apple Pay nebo Google Pay: je to tedy způsob, jak platit Solanou (SOL, jde o vlastní kryptoměnu společnosti) nebo jinými kryptoměnami. Podle Anatolije je Solana Saga řešením pro ty, kteří své kryptoměnové portfolio stále uchovávají ve stolních počítačích nebo noteboocích.

Přesné specifikace a cena telefonu Solana Saga zůstávají tajemstvím, ale proslýchá se, že telefon bude stát rovných 1 000 dolarů (24 tisíc korun). Prodávat by se měl začít už na začátku příštího roku.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny