Konec konzolí? K hraní her už stačí jen televize a internet

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Streaming se stále drží jako velký videoherní trend a velké firmy to moc dobře ví. Samsung přišel se zajímavou novinkou: do nových televizí půjde už streamovat hry přímo, bez nutnosti vlastnit herní konzoli.

Microsoft se chystá spustit aplikaci Xbox TV, která umožní majitelům chytrých televizorů a monitorů Samsung 2022 hrát hry pro Xbox, a to i bez herní konzole. Předplatitelé služby Xbox Game Pass Ultimate budou mít prostřednictvím nových chytrých televizorů od Samsungu přístup k více než 100 hrám, které mohou streamovat z cloudu.

Aplikace Xbox TV bude fungovat velmi podobně jako třeba Netflix a bude k dispozici v novém „herním centru“ v televizích. V aplikaci se jednoduše přihlásíte ke svému účtu a budete moci streamovat hry pro Xbox stejně jako prostřednictvím služby Xbox Cloud Gaming v prohlížeči.

Společnosti Microsoft a Samsung chystají pro aplikaci Xbox podporu velkého množství ovladačů, včetně řady ovladačů Xbox, DualSense od společnosti Sony a mnoha dalších. Stačí připojit ovladač přes Bluetooth k televizi. Streamování her bude zprvu omezeno na rozlišení 1080p při 60 snímcích za sekundu.

Zatím bohužel není jasné, kdy bude aplikace dostupná i na jiných televizorech a starších modelech Samsungu. Toto partnerství Samsung dohodnul po podobných spolupracích z dřívějška, týkajících se služby Xbox Game Pass a Xbox Cloud Gaming pro systém Android a dalších partnerstvích týkajících se Androidu a Windows.

Aplikace Xbox TV byla původně představena v loňském roce. Jde o další milník spolupráce Microsoftu a Samsungu. Microsoft postupně rozšiřuje působení služby Xbox Cloud Gaming, například v prohlížeči na zařízení se systémem iOS a dokonce i na webu, konzoli Xbox One a počítačích.

Microsoft také plánuje samostatná streamovací zařízení Xbox, která lze připojit k monitorům nebo televizorům a streamovat hry velmi podobně jako v této aplikaci. Výrobce nedávno prozradil, že přepracovává své zařízení pro streamování her s kódovým označením Keystone.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny