Nový levný iPhone potěší výbavou, zklame designem

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Po dlouhém napínání příznivců a sérii úniků informací Apple konečně představil nový levný iPhone SE. Solidně vybavený telefon výrobce ukryl do šasi tři roky starého iPhonu 8.

Už jsme mysleli, že se nedočkáme. Podle všeho měl Apple premiéru nového levného iPhonu naplánovanou na konec března, ovšem tiskovou konferenci z důvodů zákazu hromadných akcí uspořádat nemohl, a proto raději ani nic neoznamoval dopředu. O dva týdny později se však levná novinka najednou objevila na oficiálních stránkách.

Žádná živá konference, jen krátká upoutávka a hotovo:

Už na první pohled je jasné, že Apple si nelámal hlavu s designem, který je nachlup stejný jako u iPhonu 8. V letošním roce tak sice mobil s ohromnými rámečky nad a pod displejem, fyzickou klávesou s čtečkou otisků, malou 4,7palcovou obrazovkou a jedním fotoaparátem na zádech působí hodně zastarale, jenže v tomto případě je důležité to, co je „pod kapotou“. Kompletní specifikace najdete na serveru GSMArena v odkazu níže.

Koupit iPhone SE

Technologie eSIM umožňuje přidat si na iPhone mobilní tarif bez použití nano-SIM karty. K aktivaci eSIM je nutné naskenovat platný QR kód distribuovaný mobilním operátorem nebo si v aplikaci mobilního operátora objednat příslušný tarif.* * Pro používání eSIM je nutný mobilní tarif, který může zahrnovat omezení přechodu k jinému poskytovateli služeb a roamingu, a to i po uplynutí smluvního závazku.

Nový iPhone SE má veliký potenciál hned ve dvou případech. První je ten, kdy poslouží jako levnější lákadlo na systém Applu jako takový, pomyslný první krůček vstříc tomu, aby si přesvědčený zákazník později koupil něco dražšího. V druhém případě (a ten bude asi častější) je to však přesně to, na co čekali spořivější uživatelé, kteří doposud vlastnili starší iPhony 5,6,7 (třeba i z druhé ruky), ale nechtělo se jim kupovat ty prémiové nejnovější.

Letošní iPhone SE je přesně to, na co uživatelé starších kousků čekali. Neoslní je skvělým displejem, přehršlem moderních technologií ani superuniverzálním fotoaparátem, ovšem jinak zvládne úplně všechno, jako každý jiný iPhone. Vzhledem k malému rozlišení displeje a naopak silnému loňskému procesoru bude také velice svižný a dlouho vydrží, což jen umocní pocit, že takový telefon nebude zase třeba měnit za nový mnoho dalších let. Apple se zcela jistě postará o to, aby obdržel mnoho dalších aktuálních verzí systému iOS.

Naopak telefon neobstojí u těch, kteří vyžadují moderně vypadající smartphone, sledující aktuální trendy. Zapomeňte na širokoúhlý fotoaparát, superjemný displej nebo rychlou obnovovací frekvenci, to se musíte poohlédnout po nějakém Androidu. A takových kandidátů za cenu mezi 12 990 až 17 590 korunami najdete celou řadu, včetně třeba loňských top modelů.

Recenze na YouTube kanále MKBHD:

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny