Chtějí mít nejvýkonnější herní konzoli na trhu. Zatím je to jen šílený koncept

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ředitel herního studia Slightly Mad Studios se pochlubil plány firmy na uvedení zcela nové herní konzole. Má být údajně nejvýkonnější na trhu, ovšem koncept vypadá spíše jako bláznivý sen.

Vývojářské herní studio, které stojí za sérii závodních her Project CARS chce v herním průmyslu prorazit více, než jen herními tituly. Chystá totiž rovnou vlastního konkurenta herním konzolím od Sony, Microsoftu a Nintenda. „Je to nejšílenější herní konzole, jaká byla kdy vyrobena. Chcete 4K rozlišení nebo virtuální realitu s 60 snímky za sekundu? Chcete herní engine zdarma? Máte to mít,“ napsal Ian Bell na Twitteru.

Koncept se jmenuje Mad Box („šílená krabice“ je doslovný překlad) a údajně by se měl zaměřovat na virtuální realitu uzpůsobenou k závodním simulátorům. Média nicméně okamžitě upozornila, že jak Playstation (verze 4 Pro), tak Xbox (verze One X) podporují 4k tituly, byť často ve formě checkerboardingu, tedy vykreslení pouze poloviny obrazu (na přeskáčku jednotlivých obrazových bodů) a dopočítání zbytku.  Virtuální realita se 60 snímky za sekundu je pak už naprostým standardem na platformě Playstation VR, Sony dokonce nevydává certifikace titulům, které by toto kritérium nesplňovaly.

Nakonec se rendery šíleného vzhledu (viz titulní obrázek) trochu uskromnily, nový návrh už vypadá reálněji:

Konzole by se měla na trhu objevit do tří let za cenu, která bude konkurenceschopná současnému trhu. Zde se ovšem objevuje další problém, a sice že do tří let už budou na trhu nepochybně nástupci současné generace. Sony už oficiálně potvrdilo, že Playstation 4 je ve své finální etapě existence a Microsoft také nepochybně do tří let přispěchá se svým vylepšeným Xboxem, byť jeho One X má v současnosti ten nejvýkonnější hardware mezi herními konzolemi.

Asi největší překážkou plánů pro novou konzoli je však fakt, že konkurence má dlouholetou tradici zavedených herních sérií, exkluzivních titulů, vyladěného uživatelského prostředí, virtuálních obchodů a podobně. Slightly Mad nemá vyjma vlastní závodní herní série vůbec nic a musí se tak spolehnout na to, že přijde se skutečně zajímavým exkluzivním titulem, který by jejich konzoli dal smysl, a nebo že na jejich platformu se budou pohodlně portovat hry z jiných systémů. Což je velká utopie.

Gamepady pro Mad Box:

Zaměření se na specifický trh je nicméně cesta, která vypadá nejschůdněji. Pokud bude Mad Box skutečně přeborníkem na závodní hry, čemuž odpovídají i koncepty gamepadů, které se budou držet podobně jako závodní volant a mají i displeje pro kontrolu rychlosti jízdy nebo stupně převodu, možná má Mad Box šanci alespoň trochu zazářit. Možná. Ale spíše je pravděpodobná varianta, že za tři roky budeme mít na poličce Playstation 5 nebo Xbox Two (či jakkoliv jinak nazve Microsoft svou další generaci) a na Mad Box se zcela zapomene.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny