Recenze Samsung Galaxy Note 9: Zápisník s obří pamětí

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Když se řekne špičkový a drahý samsung, představíme si jednoznačně každoročního nástupce řady Note. Letošní model má hned několik špičkových předností, ovšem také rekordně vysokou cenu.

Prémiové řady Samsungu jsou každoročně dvě – Galaxy S a Note. Zatímco hvězdou začátku roku bývá „esko“, druhou polovinu roku se Samsung snaží naopak protlačit svou zápisníkovou řadu Note. Letošní model Samsung Galaxy Note 9 se drží na vrcholku nabídky výrobce s cenou 25 990 korun za 128GB verzi a 32 490 korun za ještě lepší 512GB verzi s 2 GB operační paměti navíc (celkem 8 GB).

Co si o něm myslíme?

Samsung se opravdu snaží dokázat, že dovede nabídnout víc, než kdokoliv ostatní. Note 9 má integrovanou elektronickou tužku S Pen, kterou jinde prakticky nenajdete. A ukazuje, že pořád je na co ji využít. Když s ní zrovna nepíšete po displeji, můžete ji použít jako dálkovou spoušť fotoaparátu nebo na posouvání obrázků v prezentaci promítané z mobilu. Výrobce zkrátka ukazuje, že i staré funkce naučíte novým kouskům.

Oceňujeme i nekompromisní výbavu. Samsung udělal vše proto, aby na seznamu špičkových komponent zaškrtal všechna políčka. Nejrychlejší procesor, vysoká kapacita baterie (rozhodně zlepšení oproti Notu 8), výborný displej s jemným rozlišením a ohnutým sklem na bocích a také obří 512GB paměť s možností do telefonu přidat ještě paměťovou kartu s dalšími 512 GB místa. Note 9 je terabajtový telefon, obzvláště teď v listopadu, kdy vám tuto paměťovou kartu dá Samsung zdarma.

Silné stránky

+ Jemný a velký Super AMOLED displej
+ Duální fotoaparát s dvojnásobným optickým přiblížením
+ Vysoká paměťová kapacita až 1 TB s paměťovou kartou
+ Stylus S Pen, který komunikuje s telefonem i bezdrátově
+ Počítačové rozhraní DeX, ke kterému vám už stačí jen speciální kabel

Slabé stránky

– Baterie i přes nárůst kapacity stále vystačí zhruba na jeden den
– Vysoká cena
– Existují i kompaktnější telefony se stejným displejem
– Zadní kryt je magnet na otisky prstů
– Asistent Bixby má stále hodně nevyužitého potenciálu, alternativy fungují lépe

Kdo by si ho měl koupit?

Ačkoliv je to na první pohled telefon pro manažery, doporučujeme ho všeobecně všem, kdo chtějí moderní a skvěle vybavený multimediální nástroj, který má o krok všestrannější výbavu, než kdokoliv ostatní. Samsung už dávno není jen další značka do počtu a dát za jeho produkty vyšší obnos znamená kvalitu, kterou jinde nenajdete.

Pro koho rozhodně není?

Prémiové samsungy nikdy nebyly pro šetřivé uživatele, a pokud ano, tak šlo o výprodejové kusy třeba už tři a více generace staré. Note 9 nepotěší ani ty, kdo hledají kompaktní telefon, přeci jen 6,4palcový displej bez výřezu, tedy s klasickými okraji už je pořádná plácačka. Tužka S Pen může být navíc pro mnohé až zbytečná věc navíc, kterou by stejně nevyužili.

Videorecenze na YouTube kanále MKBHD:

Kde se dozvíte víc

RECENZE: Samsung Galaxy Note 9 — modrožlutý náčrtník tahá esa z rukávu

Mobilmania.cz

Recenze Samsung Galaxy Note 9: evoluce jak se sluší a patří

Smartmania.cz

Samsung Galaxy Note 9 recenze: Lepší S Pen, větší baterie a výhodnější cena

Svět Androida

Opět mezi nejlepšími i nejdražšími. Test Samsungu Galaxy Note 9

iDNES.cz

Galaxy Note 9 má po letech baterii, jakou si zaslouží, a k tomu nejlepší displej a pero na trhu

ihned.cz
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny