Otvírejte si dveře mobilem. S O2 je to hračka

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Operátor O2 má svůj chytrý Smart Box už ve druhém vydání. Nově s ním můžete otvírat i dveře. Chytrý zámek sice není nejlevnější, ale kdo si rád hraje a chce mít nad svým bytem či domem kontrolu, bude jistě spokojen.

Zámek, který nabízí O2, je docela elegantní, mnohá jiná řešení představují mohutné kování, které se někdy na české dveře ani nevejdou. Zámek O2 je univerzální a pasovat by měl bez problémů.

Zámek se ovládá přes mobilní aplikaci, takže klíč už není potřeba, přesto k zámku dostanete univerzální cylindrickou vložku a klasické klíče. Zámek disponuje nejvyšším stupněm zabezpečení AES 256 a umí při zamčení a odemčení aktivovat a deaktivovat i alarm, pokud je do systému zabudovaný.

Vysokou úroveň bezpečnosti má i cylindrická vložka, která je navíc chytře variabilní, takže její délku podle tloušťky dveří snadno nastavíte. Kdo někdy sháněl cylindrickou vložku, tak takové řešení ocení. V zámku jsou baterie CR123A, které stačí měnit jednou za rok. Tyto baterie jsou běžně dostupné a jejich výměna je snadná.

O2 připravilo docela povedené demonstrační video, kde je vidět jak montáž tak používání zámku. To řekne víc než dlouhý popis. V každém případě však přineseme test zámku, stejně jako celého systému Smart Boxu, který připravujeme.

Chytrý zámek od O2 není levná záležitost, vyjde na 6 700 korun, ale je potřeba Smart Box od O2 a také připojení k internetu od tohoto operátora. Na druhou stranu, kvalitní chytré zámky z čínských e-shopů nevyjdou výrazně levněji, počítejte s cenou okolo čtyř až pěti tisíc korun. S těmi levnějšími nemáme dobré zkušenosti.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny