Když nechcete utrácet, koupíte si Honor. Třeba Honor 10

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Honor je levnější značka Huaweie a vlastně si nejvíc konkuruje právě s ním. Výbava je obvykle podobná a cena výrazně nižší. A tak je tomu i u nového Honoru 10.

Od března si můžete koupit nový Huawei P20, letošní top model. Pokud jste si ho koupili, asi jste prohloupili. Přesněji, pokud jste koupili základní P20, nikoliv topový P20 Pro. A prohloupili jste proto, že za pár dnů přijde do prodeje Honor 10, který je přímý sourozenec Huaweie P20. Ale za mnohem nižší cenu.

Prakticky se P20 a Honor 10 liší jen v detailech. Honor má o fous větší displej a má větší rozlišení zadních foťáků. Huawei pak má foťák s logem Leica a to je vše. A teď rozdíl v ceně, Huawei stojí 17 tisíc, Honor bude stát 11 tisíc a nebo 12,5 tisíce. Druhá varianta pak má stejnou paměť právě jako Huawei, levnější verze má poloviční kapacitu. Silní počtáři to už ví, ti slabší (jako my) si spočítají, že je Huawei dražší o 4,5 až 6 tisíc korun.

Trochu odlišný je design, ale ne nikterak zásadně. I Honor 10 má výkroj v horní části displeje a čtečku otisků pod displejem. Ta je ultrazvuková. Dvě prodejní verze mají výrazný zadní kryt u kterého přechází barva podle dopadajícího světla. Trochu jako barevný přechod u Huaweiů P20. Tam je ale problém, že ta nejzajímavější barevná verze je v prodeji jen u drahého P20 Pro a nebo si musíte dojet do zahraničí.

Rozdíl v ceně oproti P20 je velký a víc než jiné logo nedostaneme. Specifikace Honoru je výborná, má FHD+ displej s úhlopříčkou 5,84 palce a rozlišením 2280 x 1080 pixelů. Pohání ho aktuálně nejvyšší procesor s dílny Huaweie Kirin 970, který využívá umělou inteligenci. Obě varianty mají 4 GB operační paměti, levnější pak 64 GB místa na data, dražší Honor 10 přidává jednou tolik a v jeho případě je paměť stejná jako u Huaweie P20.

Foťák je vzadu dvojitý s rozlišením snímačů 24 a 16 megapixelů. Využívá umělou inteligenci, takže rozeznává víc jak 500 scén, které popisuje. Takže když fotíte jídlo, objeví se na displeji nápis jídlo. Což je první pohled zbytečnost, ale foťák pro takovou scénu upraví režim specializovaný pro focení jídla a také pak můžete ve fotkách lehčeji vyhledávat.

24 megapixelů má i přední širokoúhlá kamerka, takže selfíčka budou určitě suprová. Foťák jde ovládat hlasem i gesty. Zadní foťák nemá optický zoom, oba objektivy mají stejnou ohniskovou vzdálenost. Jeden je barevný, druhý černobílý. Ale zoom k dispozici je, digitální, která ale vypadá líp než u jiných mobilů.

Baterka má solidní kapacitu 3400 mAh a podporuje rychlonabíjení. Telefon umí i vše jiné podstatné, prostě je to velmi slušný top model za cenu střední třídy. Vlastně začíná na nižší ceně než loňský Honor 9, který teď po slevě vyjde na 9 000. To znamená, že desítka bude velmi zajímavá koupě. Připomínáme, v prodeji od 16 května u vašeho oblíbeného prodejce.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny