5G telefon za pět tisíc? V podání Xiaomi to bude brzy realita

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Opravdu levné 5G telefony se nezadržitelně blíží. Prakticky už jen čekáme, kdo s takovým přijde jako první, když podpora sítí páté generace už prakticky ovládla vyšší střední třídu.

Xiaomi má celkem dlouhou historii levných modelů, které do cenové kategorie okolo pěti tisíc korun přinesly něco, co do té doby náleželo spíše dražším modelům. Vzpomínáme si například na vysoce populární Redmi Note 7, který se pyšnil vůbec jako první levný telefon 48Mpix snímačem, v době, kdy tohoto rozlišení nedosahovaly fotoaparáty ani u daleko dražších modelů.

Výrobce chce úspěch zopakovat levným modelem s podporou 5G sítí. Mělo by jít modely s označením Redmi Note 10 a 10 Pro, jejichž předchůdci se na českém trhu stále prodávají za ceny od 5,5 tisíce korun. „Desítky“ se však v této cenové kategorii mohou těšit na podporu sítí páté generace. Postarat by se o to měl procesor od Mediateku – Dimensity 820 .

Dalším lákadlem ve výbavě pak budou baterie s kapacitou až 6 000 mAh (není jasné, která varianta ji bude) mít a také čtveřice fotoaparátů na zádech. Z uniklých parametrů je zároveň jasné, kde bude výrobce šetřit. Displej bude mít kapkovitý výřez a paměťové varianty budou začínat na kombinaci 4/64 GB.

Čtečka otisků prstů má být integrována v bočním tlačítku, přítomné bude USB-C a sluchátkový jack. Počítá se s opravdu pestrou nabídkou barevných variant: černé, modré, bílé, zelené, fialové, červené a oranžové. Jejich cena by měla začínat na částce okolo 6,5 tisíc korun na domácím čínském trhu, takže je otázkou, zda po připočtení české daně a cla budou levné i na tuzemském trhu.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny