Huawei prodá Honor. S Androidem se opět postaví na nohy

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Trápení značky Honor, na kterou dopadají stejně jako na její mateřskou firmu Huawei přísné obchodní restrikce, možná brzy skončí. Huawei ji totiž plánuje prodat.

Značku Honor si původně Huawei vyrobil jako marketingový prostředek, jak odlišit jeho levnější smartphony. Modely Honor patřily zpravidla do střední a vyšší střední třídy a až v posledních letech se tato značka pokusila i o vlastní top modely, přičemž byly ovšem stále výbavou krůček pod těmi od Huaweie.

Pak ale přišla obchodní válka se Spojenými státy a na Honor padly stejné sankce, jako na Huawei. Konec podpory Androidu, konec služeb Googlu. No a zatímco Huawei se rychle pustil do záchrany alespoň části své produktové nabídky na globálním trhu (doma v Číně to může být oběma značkám jedno, tam je Google zakázaný), Honor zůstal tak trochu ve stínu.

Letošní top modely jsme tak už v Česku na rozdíl od těch od Huaweie ani neviděli, a nabídka se opět smrskla na nižší a střední třídu, která navíc na konkurenty ztrácí hlavně právě absencí služeb Googlu. Takže jak z toho tedy ven? Zatímco Huawei piluje vlastní systém pro užití i mimo Čínu, Honor jej nejspíše nebude následovat a místo toho to zkusí vlastní cestou. Pokud jej Huawei prodá, pak by měl opět získat přístup k plnému Androidu a službám Googlu.

Přesně to se má stát, ačkoliv spekulace Huawei nejdříve popíral. Podle agentury Reuters Huawei prodá Honor za 100 miliard čínských jüanů (asi 339 miliard korun). Novým majitelem by měl být samotný distributor těchto zařízení, společně s firmou Digital China a zastoupením čínského města Šen-Čen.

Co se se značkou bude dít dál zatím nikdo neví, oficiální zdroje se o prodeji zatím odmítly vyjádřit. Honor by si každopádně měl ponechat kompletní sektor výzkumu a vývoje, distribuci a také tým manžerů společně s 7 000 zaměstnanci.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny