Koupili byste si dron s plamenometem? Na internetu můžete

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hobby létání s drony rázem dostalo zcela nový rozměr, na ten svůj si totiž můžete koupit a namontovat plamenomet. Co příjde příště?

Představa moci řídit dálkově ovládaný létající stroj s funkčním plamenometem je možná sen nejednoho malého rošťáka. Ovšem ve dnešní době, kdy je na internetu možné sehnat prakticky cokoliv se tento sen stává skutečností v podobě modelu TF-19 WASP od výrobce Throwflame.

Samozřejmě, že vynálezce tohoto vcelku bizarního příslušenství pro už tak celkem kontroverzní koníček má důvod, proč je věc jako plamenomet praktická. Prý má sloužit třeba jako pomocník při odstraňování odpadků na jinak těžko dostupných místech (třeba na sloupech s elektrickým vedením – protože chrlit na ně oheň je určitě rozumný nápad), na likvidaci škůdců či zkrátka jako pyrotechnická pomůcka.

Tento model se připevňuje na profesionální drony a umí sršet oheň až na vzdálenost 7,5 metru. Využívá k tomu dvoulitrovou nádrž s hořlavinou. Proto je třeba silnějšího modelu s alespoň nějakou nosností, moderní drony se většinou spoléhají právě na co nejnižší hmotnost těla, aby dobře létaly a déle se udržely ve vzduchu, počítat je nutné i s tím, že toto závaží dron pravděpodobně zpomalí a zkrátí jeho výdrž baterie.

Není to samozřejmě levná zábava, plamenomet vás vyjde na 1 499 amerických dolarů, tedy v přepočtu 34 500 korun. Svou cenou tak převýší pořizovací hodnotu nejednoho samotného dronu. Pokud se tak nutně potřebujete zbavit toho vosího hnízda, ke kterému se odmítáte přibližovat, vězte, že toto řešení bude sice zábavné, ale také pořádně drahé.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny