Dočkáme se 5G telefonu s klávesnicí? BlackBerry ožívá

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

I když mnozí považovali značku BlackBerry za prakticky mrtvou, znenadání se probudila k životu. Na příští rok údajně chystá 5G model.

Licence na dosavadní mobily značky BlackBerry již vypršela, ovšem nyní ji odkoupila americká firma OnwardMobility a má s ní velké plány. A to i přesto, že mobily této značky u zákazníků posledních pár generací výrazně propadaly a zkrátka o ně nebyl moc velký zájem.

Noví vlastníci licence slibují nový model na rok 2021, který by měl podporovat sítě páté generace. To je pro lepší moderní smartphone koneckonců už tak trochu předpokladem, protože 5G je stále častěji probírané téma, samotné pokrytí se pak rozšiřuje a zlepšuje.

O samotném telefonu ovšem nevíme prakticky nic. Je dopředu jasné, že by měl mít opět fyzickou klávesnici, což potvrdil i výrobce. Zároveň však dodává, že její design i funkce výrazně přepracuje, aby dopovídala moderním trendům. Co to konkrétně znamená bohužel netušíme, ale doufáme, že se novinka od BlackBerry vydá tím správným a originálním směrem. Jinak se zájemci asi opět moc nepohrnou.

Výrobce také slibuje, že to bude opět manažersky orientovaný telefon se zaměřením na zvládání různých pracovních úkonů na cestách (což je v době globální pandemie možná trochu méně důležité) a také zabezpečení osobních dat. To jsou koneckonců i aspekty, které lákaly zákazníky k historicky úspěšným modelům této značky.

Proslýchá se také, že toto zařízení nebude naprostá špička, nýbrž spíše „vyšší střední třída“. Údajně by se také mělo zaměřit na funkce fotoaparátu a zůstat konkurenceschopné na současném trhu co se ceny týče. Na další detaily si ovšem musíme ještě počkat.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny