Samsung odhalil řadu S20 a véčko Z Flip. Kolik stojí a proč jsou tak drahé?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Na tiskové konferenci v San Francisku Samsung odhalil svou sestavu šampionů pro první polovinu roku 2020. Má tři nové smartphony řady S20, ohebné véčko Z Flip a také nová sluchátka.

Samsung už tradičně není v předstihu klíčových tiskových konferencí velký tajnůstkář a na internet unikne doslova vše, co může. Letos nad tím vším dokonce pomyslně mávl rukou i celý PR tým firmy, když během nedělního udílení filmových cen odvysílal reklamu na ohebný model Z Flip, dva dny před tím, než oficiálně vůbec přiznal, že telefon existuje.

Tisková konference Samsungu v 6 minutách:

Celkem jsou tak na světě čtyři smartphonové novinky a také nová sluchátka Galaxy Buds+. Pokud počítáme i 5G varianty s vyšší pamětí, pak je nových smartphonů celkem sedm. Tučně jsou vyznačeny telefony, které se budou prodávat na českém trhu. V odkazu pak najdete seznam specifikací ze serveru GSMArena.

Šokující vysoké ceny? Nikoliv. Pokud si vybavíme loňskou sestavu S10, tak například model Galaxy S10 byl o 500 korun dražší než nový Galaxy S20, S20+ si pak zachoval stejnou cenu jako loňský S10+ při představení. No a model Ultra sice vystřelil cenu hodně vysoko, následuje však linii loňské superprémiové keramické S10+ s podporou 5G, která se prodávala dokonce za 41 999 korun. Takže i oproti ní je vlastně levnější, stejně jako unikátní Z Flip.

Pokud jste se těšili na model S20 Ultra, ovšem jeho ceny vám přijdou zbytečně vysoké, musíte vzít v potaz, že telefon skutečně v současnosti nemá konkurenta. Má rekordní 100x zoom fotoaparátu, 120Hz AMOLED obrazovku, nejvýkonnější procesor a také i pojistku do budoucna v podobě podpory 5G. Vyšší paměťová verze má zase rekordní hodnotu operační paměti na současném trhu.

První dojmy z modelu Galaxy Z Flip na YouTube kanále MKBHD:

Z Flip je pak zkrátka unikátním modelem, který nemá konkurenci naopak v ohledu konstrukce. Displej má oproti jiným modelům navíc krytý sklem, ne měkkým plastem, což je pro ohebné modely velkým krokem vpřed. Za toto všechno se také připlácí. Z Flip je dále i tak o celých 15 tisíc levnější, než model Galaxy Fold.

Letošní změnou je každopádně absence dostupného ekvivalentu loňského modelu S10e, který začínal na 19 490 korunách. Měl však několik kompromisů ve výbavě. Co je však důležitější, díky modelům nové řady S20 teď zlevnil na 14 999 korun, což už je velice lákavá cena na to, co telefon stále umí. Obecně největším vítězem jsou právě loňské „desítky“, které příjemně zlevnily, přitom rozdíly ve výbavě nejsou nijak drastické:

  • Samsung Galaxy S10 (8/128 GB varianta) – nově za 19 490 korun
  • Samsung Galaxy S10+ (8/128 GB varianta) – nově za 21 990 korun
  • Samsung Galaxy S10e (6/128 GB varianta) – nově za 14 990 korun

Jak obstojí nejlepší nový Samsung proti nejlepšímu iPhonu?

Telefony řady S20 dorazí na český trh 13. března, k předobjednávkám rozdává Samsung sluchátka Buds+ zdarma. Model Z Flip by se měl začít prodávat ještě dříve, najdete jej v obchodech už 21. února.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny