Umělec vyzrál na mapy Googlu a ucpal prázdnou ulici

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Německý umělec provedl velice zajímavý experiment, ve kterém tahal 99 smartphonů na vozíku sem a tam po prázdné ulici. Výsledkem byla virtuální dopravní zácpa.

Kdo se v dopravě orientujete podle informací z map Googlu, jistě víte, jak neocenitelná může být informace o případných dopravních zácpách, kterým je potřeba se vyhnout. Jenže německý umělec Simon Weckert ukázal, že i Google se dá přelstít pomocí chytrého triku. Potřebujete k tomu „jen“ 99 funkčních mobilů připojených k internetu a tahací vozík.

Wecktert na všech mobilech aktivoval navigaci v Google mapách, naložil je na vozík a pak se s nimi začal po zcela prázdné ulici procházet vycházkovým tempem. Google si v tu chvíli všiml, že velké množství telefonů s aktivní navigací se po dané ulici pohybuje velmi pomalu a označil ji jako ucpanou.

Google se k tomuto uměleckému vtípku pro média vyjádřil a připustil, že takovéto pokusy zatím není v jeho možnostech rozklíčovat. Zároveň ale dodal, že jeho algoritmy jsou už natolik komplexní, že podle pohybu dovede rozpoznat třeba automobil od motocyklu, takže je možné, že jednou dovede identifikovat i tahací vozík naložený mobily.

Experiment německého umělce každopádně ukazuje, že přelstít lze i tak propracované nástroje, jako třeba službu internetového Googlu. Stačí být jen trochu vynalézaví, mít k dispozici 99 funkčních a relativně moderních smartphonů, nabít je a současně nastavit na aktivní sledování trasy. Jednoduché, ne?

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny