Roušky proti koronaviru od Xiaomi vyřadily obchod z provozu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Davové šílenství ze strachu z koronaviru přetížilo a vyřadilo z provozu online obchod, který nabídl k prodeji roušky od výrobce Xiaomi.

Kdo v posledních dnech nežil pod kamenem si asi musel všimnout globálního napětí ohledně epidemie koronaviru, který zasáhl Čínu. Okolní státy ruší lety, stahují své občany pryč a v Číně pak panuje velká obezřetnost – nosit na ulici roušku přes ústa je naprosto běžné.

Do této situace vstupuje gigant Xiaomi, který jak už známo, nabízí vedle smartphonů opravdu velkou směsici dalších produktů. Se značkou výrobce lze tak zakoupit televize, počítače, chytré kartáčky na zuby, myši, tužky, polštáře nebo zdravotní roušky. A právě o poslední jmenovaný produkt se strhnul v kontextu s epidemií skutečně obrovský zájem.

Xiaomi nabídlo roušky na populárním čínském e-shopu Youpin, v balení po dvaceti kusech za 40 jüanů, tedy asi 130 korun. Důvěryhodnost značky společně s velkou poptávkou ovšem způsobil na serveru takový přetlak, že Youpin přestal na několik hodin zcela fungovat.

Správci obchodu pak museli přejít k omezenému provozu, takže na stránky vpustili vždy jen část návštěvníků, kteří si mohli roušky zakoupit. Společně s tím se však správci obchodu zavázali, že by se se zásobami postupně mělo dostat na všechny zájemce.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny