Uniklé fotky prozrazují podobu nového xboxu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ačkoliv jsme nový Xbox Series X už viděli v oficiální upoutávce, šlo jen o grafické znázornění. Teď se ovšem někomu povedlo chystanou herní konzoli vyfotit.

Během vyhlašování cen Game Awards loni v prosinci jsme vůbec poprvé mohli vidět konzoli Xbox Series X, která bude hlavním modelem pro rok 2020 a také soupeřem očekávaného PlayStationu 5. V tu chvíli šlo pouze o grafický render ve videu, který už tak některým příznivcům Microsoftu přišel tak trochu ošklivý.

Internet následně zaplavily reakce, kdy lidé vyčítají Microsoftu, že z Xboxu už dělá v podstatě takové kompaktní herní PC, kterému se teď podobá už i svým vzhledem. Microsoft se přitom paradoxně obě platformy skutečně snaží co nejvíce sblížit a například herní předplatné Xbox Game Pass nabízí jak pro své herní konzole, tak i pro počítače s Windows.

Teď ovšem na internetu začaly kolovat fotografie předprodukčního vzorku, které naznačují, že nový xbox opravdu nebude žádná estetická lahůdka – alespoň v případě, že se jeho vzhled ještě do premiéry na konci roku nezmění. Vzhledem k tomu, že tuto podobu už právě potvrdil i Microsoft to není příliš pravděpodobné.

Na těle přístroje si tak každopádně lze povšimnout šachty na disky, která dost možná nebude takovou samozřejmostí u všech variant konzole, neboť třeba současná generace v podobě modelu One S se na trhu vyskytuje i v „All Digital“ verzi, tedy s podporou her pouze v digitální podobě a bez fyzické šachty na disky. Je zároveň i levnější.

Na zadní straně si také můžeme prohlédnout sestavu portů, které taktéž nevzbuzují příliš velké nadšení. Jde o vcelku standardní konfiguraci dvou USB-A, jednoho HDMI, S/PDIF, zdířky na připojení do elektrické sítě a ethernet portu. Ještě je zde trochu mysteriózní podlouhlý port, který ovšem není označený a může tak existovat pouze jako součást výbavy pro vývojáře.

V reakci na uniklé fotky se už někteří uživatelé Twitteru pošklebují, že „nový Xbox ještě ani nevyšel a už se na něj práší“, jinému se pak zase dokonce povedlo ke svému Microsoft účtu přidat vyfocené sériové číslo konzole. No, uvidíme, zda má ještě Microsoft něco schované v rukávě.

Microsoft odhalil příští generaci Xboxu

Příští rok se dočkáme nové generace „velkých“ herních konzolí jak od Sony, tak od Microsoftu. Ten už nyní odhalil podobu chystaného Xboxu Series X. V rámci herních „oscarů“ Game Awards se Microsoft vytasil s pozoruhodným odhalením: poprvé ukázal design i oficiální jméno nové generace konzole Xbox.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny