Vtipné, jednoduché a funkční. Takhle se ukryje průstřel displeje

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Čínské Oppo si nechalo patentovat jednoduché řešení, jak na displeji zakrýt průstřel displeje. To sice zatím žádný model značky nemá, ale jistě mít bude. Průstřel totiž bude mít velká množina letošních smartphonů.

Bude to móda, takže minimálně z počátku asi nikdo průstřel nebude chtít maskovat, ale časem to může být žádaná vlastnost. Jen si připomeňme, co takový průstřel je. Je to řešení, jak dostat na telefon displej na celou přední stranu a zanechat tam přední kameru. Zatím se to řešilo různým vykrojením a nebo v pár případech složitými konstrukcemi s vysouvací kamerou.

Průstřel je výrobně složitější řešení, proto se na něj dostává už teď. Ale je také menší než výřez displeje. Otázkou je, jestli bude stejně rušivý či nikoliv. Zatím ho totiž moc mobilů nemá, respektive, u nás v prodeji je velmi krátce jediný a to Honor View 20.

Pokud by vás průstřel nebo dírka v displeji rušil, tak patent Oppa by to mohl vyřešit. Nečekejte žádná sofistikovaná technologická řešení se skrytým objektivem pod displejem. Je to mnohem triviálnější. Prostě se na průstřel namontuje ikona fotoaparátu a rázem je problém vyřešen. Ano, jednoduché a funkční.

Ale má to svá ale. Aby nahoře v rohu, kde průstřel obvykle bude, netrčela osamocená ikona, vymyslelo Oppo celou novou lištu s dalšími ikonami. Lišta v podstatě nahradí tu vytahovací s notifikacemi. Jak to dál Oppo chce řešit, už není z patentu příliš jasné.

Nám se na tom líbí ta základní myšlenka ukrytí a jednoduchost celého řešení. Není to klíčové, není to vlastně moc důležité, ale nápad tam prostě je.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny