Konec éry, další Note od Samsungu už nejspíš nebude

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Proslýchá se, že modely Note od Samsungu budou minulostí. Výrobce je částečně nahradí samostatně prodejným perem k řadě S a částečně ohebnými modely.

Pokud jste si koupili letošní model Note 20, máte v ruce možná celkem slušnou raritu. Nejenom, že jich Samsung kvůli nízké poptávce vyrábí o poznání méně, než by chtěl (konkrétně 2/3 původního plánu), ale také to vypadá, že příští v létě rok se už dalšího Notu ani nedočkáme. A to hned ze dvou důvodů.

V první řadě se ikonický stylus stane samostatně prodejným příslušenstvím, které budete moci používat i s vybranými modely řady Galaxy S. To doteď nešlo, neboť nebyly vybaveny digitizérem, který by pero rozpoznal. Novinky však tuto možnost už mít budou. A nejenom řada S, ale i ohebné modely série Fold.

Ty by podle všeho měly nahradit Noty po stránce data premiéry, jelikož ty Samsung tradičně představoval v polovině roku. Nově se letní premiéra patrně zaměří už jen na ohebné modely řady Fold a Flip, které mají být letos hned celkem tři: Fold 3, Fold FE a Flip 3. Alespoň to tvrdí únikář Max Weinbach, který má za sebou historii poměrně přesných predikcí.

Právě Fold 3 navíc převezme otěže po modelech Note v tom ohledu, že bude stylus taktéž podporovat. Na jeho velkém ohebném displeji jej navíc využijete ještě o to lépe, v podstatě tak nahradí grafický tablet. Zkrátka to celé dává smysl. Jen je otázkou, zda to nebude další způsob, jak ještě více rozdělit zákazníky na „chudé prémium“ (Galaxy S se stylusem) a „bohaté prémium“ (Fold 3 se stylusem).

Výrobce by se každopádně měl při takovém kroku také zaměřit na to, aby letní premiéra nebyla pouze pro ty opravdu bohaté, jelikož mobily s ohebným displejem ještě letos pořád nejsou nic levného. Tak snad nás výrobce příští rok pozitivně překvapí.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny