iPhone 15 Pro se dočká zásadního vylepšení foťáku

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ještě jsme se nedočkali ani iPhonu 14, ale už se objevují informace o jeho nástupci na příští rok. Podle všeho se u další generace Apple zaměří na fotoaparáty.

Aktuálně se očekává, že iPhone 15 (především modely Pro), dostanou velké vylepšení fotoaparátu. To se bude týkat zcela nového periskopového objektivu, sloužícího k optickému zoomu. Tyto informace prosakují ven především kvůli úpravě výrobních procesů, které musí Apple vyjednávat dlouho dopředu.

Nejnovější zpráva pochází od společnosti Haitong Intl Tech Research a analytika Jeffa Pu. Jeho informace se týkají společnosti Lante Optics, o které se už nějakou dobu proslýchá, že bude Applu dodávat periskopový typ objektivu. Ta údajně jiý začala zvyšovat své výrobní kapacity potřebné k výrobě tohoto typu objektivu.

V lednu 2022 jsme zaznamenali první zprávy o partnerství společností Apple a Lante a tehdy se proslýchalo, že se o výrobě tohoto typu optiky má Apple rozhodnout v květnu 2022. Není jasné, zda se tak stalo, ovšem právě výše zmíněná informace podporuje dosavadní teorie.

Pokud se taková dohoda uskuteční, mohla by společnost Lante obdržet objednávky až na 100 milionů kusů této klíčové součástky. Jeff Pu také zmiňuje, že zatím není jasné, zda se periskopového foťáku dočká jen model Pro Max, nebo zda by tento nový objektiv mohl dostat i menší iPhone 15 Pro.

Analytik původně předpověděl, že Apple u iPhonu 15 Pro Max použije objektiv s desetinásobným periskopovým zoomem, ale později se poupravil, že půjde o objektiv s pětinásobným zoomem. S tím mimochodem souhlasí i další známý analytik, Ming Chi Kuo.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny