Hodinky popálily desítky majitelů, výrobce je stahuje

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Výrobce Fitbit oznámil, že stahuje od zákazníků své chytré hodinky Fitbit Ionic. Společnost údajně obdržela více než 100 stížností na přehřáté baterie v hodinkách a také 78 hlášení od zákazníků, které hodinky svým přehřátím popálily.

„Bezpečnost zákazníků je pro společnost Fitbit nejvyšší prioritou a proto budeme stahovat od zákazníků zpět chytré hodinky Fitbit Ionic,“ uvedla společnost Fitbit ve svém prohlášení. Vedle toho také uvádí, že hlášené případy představují méně než 0,01 % všech prodaných kusů. Ve Spojených státech se prodal zhruba 1 milion chytrých hodinek Ionic a dalších 693 000 kusů se prodalo na ostatních trzích.

Vrácení hodinek výrobci je nicméně dobrovolné. Majitelům bude vrácena částka 299 dolarů (asi 6 800 korun) a navíc jim Fitbit nabídne také slevový kód na nové zařízení Fitbit. Fitbit dále majitelům těchto hodinek doporučuje, aby je okamžitě přestali používat.

Hlášení ohledně přehřátí a popálenin se netýkají jen modelů prodaných na americkém trhu, ale i mimo něj – jde tedy o problém na globálním trhu. Z nahlášených popálenin jsou dvě o popáleninách třetího stupně a čtyři hlášení o popáleninách druhého stupně.

Hodinky Ionic byly uvedeny na trh v roce 2017 a jednalo se o první model chytrých hodinek této značky poté, co odkoupila značku Pebble. Jednalo se o její první zařízení se senzorem SpO2 (okysličení krve kyslíkem), ovšem hodinky se neprodávaly moc dobře zejména kvůli nepovedenému designu a omezeným chytrým funkcím. Fitbit přestal model Ionic vyrábět v roce 2020.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny