Rozšířená realita od Applu? Až příští rok

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Apple údajně už nějakou pracuje na nových zařízeních s funkcemi rozšířené a virtuální reality (AR/VR). Zatím není jasné, kdy se tyto produkty dostanou na trh, letos to ovšem nejspíš firma nestihne.

Zatímco někteří odborníci se domnívali, že brýle pro smíšenou (AR i VR) realitu Apple uvede na trh už koncem letošního roku, analytik Jeff Pu ze společnosti Haitong International Securities tvrdí, že firma projekt odložila až na rok 2023.

Analytik se také domnívá, že společnost Apple plánuje prodat v prvním roce něco mezi 1 a 1,5 milionem kusů tohoto zařízení. Očekává se, že zařízení bude mít celkem více než 10 senzorů (včetně kamer), z která by měly dodat společnosti Sony, Will Semi, Sunny Optical a další výrobci součástek. Apple si však navrhne vlastní čip.

Na základě dostupných informací by AR/VR brýle od Applu měly být vybaveny „inovativní konfigurací tří displejů“: dva displeje typu Micro OLED a jeden AMOLED panel. Stejně tak se počítá i s pokročilými senzory pro detekci prostředí a gest. Design bude inspirován minimalistickým vzhledem známým třeba od sluchátek AirPods Max a cena může dosáhnout až 3 000 dolarů (70 tisíc korun).

Začátkem letošního roku analytik Ming-Chi Kuo uvedl, že nové AR/VR zařízení od Applu bude uvedeno na trh koncem roku 2022 v omezeném množství. Mark Gurman z Bloombergu pak předvídal, že představení tohoto zařízení se zcela jistě nestihne do červnové konference WWDC 2022, takže bude představena někdy mezi podzimem 2022 a létem 2023.

Zatím to tedy vypadá, že Apple představí zařízení ještě letos, ovšem prodej začne až příští rok, podobně jako to společnost udělala v minulosti třeba se zařízením HomePod.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny