Podvodníci lákají na anti-5G zařízení, jsou to obyčejné „flashky“

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Velkou ostudu si utrhl radní britského města Glastonbury, když občanům doporučil používat speciální zařízení na odpuzení negativních vlivů 5G.

Konspirace okolo 5G sítí dosahují vcelku bizarních rozměrů. Nejenom že někteří lidé věří v to, že 5G vysílače šíří koronavirus, ale teď se objevili podvodníci, kteří prodávají speciální anti-5G zařízení, které mají okolo vašeho obydlí vytvořit ochrannou bariéru.

Zařízení s názvem 5G Bioshield, které vypadá jako obyčejný svítící flash disk (čímž koneckonců také je), má údajně pomocí „nanovrstvy s kvantovou holografickou katalyzační technologií zajistit rovnováhu a harmonii elektrické radiace“. Jde o poměrně známý trik, kdy se podvodník snaží vypadat co nejvíce vzdělaně a odborně, aby vyvolal důvěru a postavil se do pozice autority.

Jenže na toto zařízení, které mimo jiné doporučil k používání i radní britského Glastonbury, se podívali odborníci ze serveru Pen Test Partners a odhalili, že jde jen o prachobyčejné USB flash úložiště s kapacitou 128 megabajtů, LED diodou a nálepkou s logem prodejce. Ten za toto „anti-5G zařízení“ přitom chce až směšně vysoké částky: za jedno takové zařízení v přepočtu 8,5 tisíce korun, za balení třech takových pak rovnou 24 tisíc.

USB disk vás má před „škodlivým 5G“ ochránit i když není zapojený, stačí si jej třeba jen položit vedle vašeho smartphonu. Kdo má alespoň špetku zdravého rozumu, tomu musí být jasné, o jak ohromný nesmysl jde a podvodníci se tak zkrátka snaží jen vytěžit co nejvíc peněz z naivity příznivců všemožných konspiračních teorií.

5G sítě pochopitelně nemají na lidské zdraví žádný negativní vliv, v tomto ohledu se nijak neliší od těch, které už používáme roky. Splňuje všechny nutné limity neionizujícího elektromagnetického záření, aby nijak neohrozilo lidský organismus. Pokud máte z podobného záření strach, pak byste rozhodně neměli chodit ven na slunce, protože právě to je daleko silnějším zdrojem tohoto typu záření, než 5G sítě.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny