Zmírněte spam na Instagramu. Skrýt obsah se dá i bez zrušení sledování

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Už vás nebaví neustálá smršť selfies z dovolených vašeho známého, ale nechcete jej urazit tím, že jeho obsah přestanete odebírat? Konečně je na Instagramu funkce, která vám to umožní.

Nová funkce se jmenuje „mute“, tedy „utišit“ a dělá přesně to, co nemálo uživatelů Instagramu nejspíše už dlouho potřebuje. Nová možnost vám elegantně umožní zbavit se obsahu, který nepovažujete za důležitý, či vás jakkoliv jinak obtěžuje od někoho, koho nechcete vyloženě odstraňovat ze svého seznamu sledovaných lidí. Napadá nás také využití v případě, kdy sledujete stránku, která často pořádá různé soutěže a vyžaduje k zapojení se právě odběr obrázků, které vás ale jinak nezajímají.

Pokud někoho „utišíte“, budete si samozřejmě stále moci zobrazit jeho profil a být i nadále označování v příspěvcích od tohoto člověka, jeho obrázky se pouze skryjí na hlavní stránce. Stejně tak se dají skrýt i příběhy (Stories) daného uživatele, to je potřeba potvrdit samostatně. Dotyčný samozřejmě nebude mít možnost zjistit, kdo si jeho dovolenkové selfies či jiný nežádaný obsah skryl.

Postup je v takovém případě jednoduchý – otevřete si menu u příspěvku na domácí stránce (ikona tří teček v pravém horním rohu) a zde zvolte možnost „mute“. Jak se funkce nazývá v češtině vám zatím nepovíme, protože aktualizace s touto funkcí ještě nedorazila do Android zařízení v ČR. Těšit se na ní však můžeme už brzy, jelikož Instagram uvolňuje aktualizace postupně pro celý svět. Stejný postup „utišení“ platí i u Stories (také v menu s ikonou tří teček).

Jsme rádi, že se Instagram vzpamatoval a přidal funkci, kterou můžeme na jiných sociálních sítích (Facebook, Twitter…) používat už roky. V řádu týdnů by měla aktualizace dorazit i na naše redakční telefony a pak už si konečně budeme moci pořádně pročistit hlavní stránku od všech chronických spammerů s jídlem a podobných.

Kde se dozvíte víc

Oficiální oznámení nové funkce Mute

Instagram

(anglicky) Instagram now lets you mute annoying people without unfollowing them

The Next Web

Instagram přidá novou možnost ignorovat příspěvky

Mobilenet

(anglicky) Instagram now lets you mute your friends

The Verge
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny