Nadšenec se rozhodl procestovat USA na mapách Googlu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pandemie leckomu překazila plány nejenom na letní dovolené, ale i dlouhodobější cestovatelské ambice. Americký student se místo toho rozhodl na cestu napříč USA na Google mapách.

19letý Uday Schultz se rozhodl nenechat si překazit léto pandemií koronaviru a vydal se na cestu napříč Spojenými státy. Vyrazil ze Seattlu na západním pobřeží a v plánu má dorazit do Brooklynu v New Yorku na východním pobřeží. Zároveň ovšem během této „cesty“ nebude muset opustit svůj domov. Cestuje totiž prostřednictvím Street View na mapách Googlu.

Dal si za cíl denně „procestovat“ asi 30 – 60 minut a cestu nebere jen jako osobní požitek, ale také jako pomyslný výzkumný projekt. Během cesty totiž poukazuje nejenom na reálné objekty a fakta v dopravě, průmyslu, architektuře a dalších, ale také prozkoumává samotné možnosti a reálie map Googlu.

Schultz neví, jak dlouho mu cesta zabere, ale vzhledem k tomu, že si pravidelně „zajíždí“ na různá místa mimo vyznačenou trasu, je možné, že tím stráví měsíce. Své postřehy z cesty pravidelně zveřejňuje na svém twitterovém profilu. Co myslíte, odhodlá se někdo na podobnou cestu napříč Českem?

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny