Pandemie mění smartphony, tento funguje jako teploměr

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Novinka od Huaweie je telefon, který přesně vystihuje potřeby letošního roku. Je totiž připraven vám kdykoliv změřit tělesnou teplotu.

Letošní rok si už několik měsíců zvykáme na život v pandemii koronaviru, který sice už v několika světových regionech oslabil, ovšem stále není ani zdaleka pryč. Situaci se přizpůsobuje i trh se smartphony: prodávají se speciální UV čističky, firmy přizpůsobují možnosti odemykání smartphonů když nosíte roušku a teď se objevil i model, který nahradí osobní teploměr.

Touto funkcí oplývá Honor Play 4 Pro (Honor spadá pod koncern Huaweie), který je bohužel dostupný pouze na domácím čínském trhu. Huawei má bohužel problém s tím, že jeho telefony nemohou využívat služeb Googlu kvůli embargu od Spojených států, tudíž jich vyváží do světa o poznání méně, včetně i takto zajímavých kousků.

Smartphone měří teplotu pomocí infračerveného senzoru, který si uživatel přiloží na tělo (jde o kontaktní měření). Rozsah teplot, které senzor rozliší je mezi -20 °C až 100°C. V instruktážním videu je možné vidět, že měřit teplotu lze pomocí mobilu nejenom lidem, ale také třeba domácím mazlíčkům nebo i jídlu.

Honor Play 4 Pro je jinak dobře vybaveným telefonem s moderním procesorem Kirin 990, 8 GB operační paměti a 128 GB uživatelské paměti. Na zádech má 40MPix hlavní fotoaparát a 8 MPix snímač s optickou stabilizací a trojnásobným optickým přiblížením. Jeho baterie má slušnou kapacitu 4 200 mAh a podporuje 40W rychlé nabíjení. Na čínském trhu se telefon aktuálně prodává za 2 999 jüanů, tedy asi 10 tisíc korun.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny