Nemocné děti potřebují čistý vzduch

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pro pacienty s chronickými respiračními chorobami představuje čistý vzduch základní léčebný prostředek. Také onkologicky a jinak nemocným dětem je třeba zajistit čistý vzduch všemi dostupnými prostředky, protože má pozitivní vliv na jejich léčbu. Kapka naděje proto rozdá 25 čističek vzduchu Philips s HEPA filtrem dětským onkologickým a pediatrickým klinikám a jednotkám intenzivní péče.

Kvalitu vzduchu venku sice ovlivnit nedokážeme, ale ve vnitřních prostorech to jde poměrně jednoduše. A to používáním kvalitní čističky vzduchu, která ohlídá přítomnost škodlivin ve vzduchu a dokáže je co nejrychleji odstranit. „Používání čističek vzduchu v místnostech, kde se léčí děti, považují lékaři za velmi vhodné,“ vysvětluje Tereza Rudolfová ze společnosti Philips. „Jsme proto moc rádi, že můžeme prostřednictvím Kapky naděje dětským pacientům touto formou pomoci.“

Philips daroval 25 čističek vzduchu v celkové hodnotě 360 000 Kč v rámci projektu Vlna naděje, který spustil Nadační fond Kapka naděje letos na jaře s cílem pomoci zdravotníkům v boji s koronavirem. S Kapkou naděje Philips spolupracuje dlouhodobě, prostřednictvím Vlny naděje daroval letos nemocnicím také 25 kávovarů pro lékaře a sestry nejvytíženějších covidových oddělení a JIP. V nejbližší době dostane Kapka naděje od nadace Philips Foundation 15 přenosných plicních ventilátorů pro nemocnice, které je potřebují.

Čističky vzduchu Philips mají velmi účinné HEPA filtry, které dokážou ze vzduchu v místnosti odstranit 99,9 % prachových částic, alergenů, virů, bakterií nebo škodlivých plynů, a to od velikosti pouhých 3 nanometrů. Prestižní laboratoř Airmid Healthgroup rovněž prokázala, že si čistička vzduchu Philips dokáže poradit i s viry chřipky H1N1* a podobný výsledek se očekává také u virů SARS-CoV-2. Účinnost čističky Philips při odstraňování alergenů potvrdila přední světová organizace zabývající se výzkumem alergií ECARF.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny