První ohebný telefon má nástupce, zlepšil se

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Firma Royole se blýskla prvním ohebným smartphonem na světě, jenže to byl jinak hodně odpudivý telefon. Teď se snaží si druhou generací spravit pověst.

Novinka s označením FlexPai 2 nezměnila moc design v obecné rovině, ovšem vše už tak nějak působí uceleněji, precizněji, a hlavně už na zařízení není ošklivá gumová krytka pantu. Právě na něj se výrobce zaměřil a údajně má být spolehlivý na přes milion ohnutí.

Displej je tedy na zařízení pouze jeden, s úhlopříčkou 7,8 palce a rozlišením 1 920 x 1 440 pixelů. Pokud zařízení ohnete, pak vám vzniknou dvě obrazovky na obou stranách, jedna nepatrně menší než druhá. To se pak hodí třeba ve chvíli, kdy někoho fotíte a on sám zároveň vidí, jak bude fotografie vypadat.

Telefon je moderním kusem hardwaru, pohání jej totiž procesor Snpadragon 865 společně s 8 nebo 12 GB operační paměti a k dispozici je až 512GB úložiště pro data. Pochopitelně zde najdete i podporu 5G sítí, konektorová výbava pak zahrnuje pouze USB-C. Čtečka otisků prstů se ještě pod displej nevešla, najdeme ji na boku zařízení.

Baterie telefonu nebude úplně silnou stránkou, její kapacita 4 450 mAh je na velkou 7,8palcovou obrazovku spíše menší a je tak otázkou, zda budete muset telefon poměrně často nabíjet (a ještě jen maximálně výkonem 18 W).

Fotoaparáty má telefon celkem čtyři a všechny jsou na jednom místě: sestava se skládá z 64Mpix hlavního snímače, 16Mpix širokoúhlého senzoru a také nechybí i trojnásobný optický zoom s 8 megapixely. Z trochu zvláštního důvodu je pak čtvrtým senzorem selfie kamerka s 32 Mpix. Proč nevyužít spíše hlavní snímač?

Telefon se zatím chystá jen na domácí čínský trh. V černé, šedé a zlaté jen zde zákazníci koupí za 10 tisíc čínských jüanů, tedy asi 34 tisíc korun. Nedáváme moc velké naděje tomu, že by se tento telefon podíval i na zahraniční trhy.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny