České ceny nových Xboxů jsou příznivější, než se čekalo

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Xboxu nejprve utekla podoba levnějšího modelu Series S, následně pak Microsoft do světa vypustil i to, co hráče zajímá nejvíce: dostupnost a cena.

Ano, nakonec jsou nové Xboxy také dva, ovšem rozdíl mezi nimi je znatelnější, než mezi chystanými dvěma edicemi nového PlayStationu 5. Vedle toho, že nově odhalený Series S nemá šachtu na disky a je tak čistě digitální konzolí, má i menší SSD disk (512 GB) a výkon, takže zvládne pouze hry v rozlišeních 1080p a 1440p. Microsoft ovšem alespoň slibuje plynulost obrazu s až 120 snímky za sekundu.

Hlavním lákadlem je samozřejmě herní předplatné Xbox Game Pass Ultimate, který dá zájemcům možnost okamžitě hrát tituly z poměrně široké kolekce. Společně s nízkou pořizovací cenou této herní konzole (7 999 korun) tak za dalších zhruba 330 korun měsíčně máte prakticky vystaráno a hrajete co chcete, s výjimkou snad jen nových her od studií třetích stran.

To ale není všechno, co Microsoft vypustil do světa. Větší a výkonnější sourozenec, konzole Series X, dostala cenu 12 999 korun, a společně s levnějším modelem zavítají oba na světové trhy (včetně toho českého) už 10 listopadu. To je tak ještě nižší cena, než s jakou přišel na český trh Xbox One X, ten se totiž začal před třemi lety prodávat s cenou o 500 korun výše.

Ačkoliv již oba hlavní konkurenti, Sony s Microsoftem, své hlavní next-gen modely pro rok 2020 ukázali, ani jeden z nich se moc neměl k tomu zveřejnit cenu a datum vydání. Spekulovalo se o tom, že oba vyčkávají, komu povolí nervy dříve a cenu oznámí, aby ten druhý následně mohl zareagovat a cenu svých modelů nastavit tak, aby ze souboje vyšly lépe.

Teď je každopádně na tahu Sony a my čekáme, s jakými cenami u nových playstationů se vytasí. Vzhledem k tomu, že Xbox Series X je poměrně překvapivě levný, bude muset Sony mířit k podobné částce, i když se ještě nedávno odhadovalo, že by mohla cena za tuto konzoli přesáhnout hranici 15 tisíc korun. Teď ovšem spíše odhadujeme, že bude vypadat jako ta u xboxu, plus mínus pět set až tisíc korun.

Prý jste chtěli jste znát ceny! Xbox Series X 12 999 Kč (OMC). Xbox Series S 7 999 Kč (OMC). Datum vydání 10. listopadu. Předobjednávejte od 22. září! | #PowerYourDreams

Zveřejnil(a) Xbox CZ dne Středa 9. září 2020
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny