To je pořádné domácí kino. Samsung ukázal 4K HDR projektor

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pokud vám jsou na domácí sledování filmů a seriálů současné rozměry televizí na trhu stále moc malé, pak se vám jistě bude líbit projektor Premiere od Samsungu.

Mít doma televizi s úhlopříčkou 130 palců (3,3 metru), to zní jako pořádné sci-fi. Nejenom, že by takový model musel být pekelně drahý, ale také by se asi musel do vašeho obývacího pokoje dostat pomocí malého jeřábu. Jenže ono to přeci jen jde, jen se na to musí trochu lišácky. Projektory hravě vykouzlí obrovský obraz, a přitom nejsou zdaleka tak drahé ani náročné na přemisťování. Novinka od Samsungu je však unikát.

Projektor s názvem The Premiere je prvním certifikovaným HDR10+ projektorem na světě a společně s vysoce jemným 4K rozlišením půjde asi o to nejkvalitnější domácí sledování filmů pomocí projekce, jaké si můžete dopřát. The Premiere má však i praktickou výhodu, umí totiž obraz promítat na zeď hned těsně za ním, takže se nemusíte starat o to, jak ho správně umístit na druhou stranu místnosti. Zkrátka ho jen položíte tam, kde by normálně byla u zdi televize.

The Premiere k produkci takto kvalitního obrazu využívá laserovou projekci s maximálním jasem 2 800 ANSI lumenů. To znamená, že ani místnost nemusíte nijak drasticky zatemňovat, aby byl obraz dobře viditelný. To je přitom poměrně častým nedostatkem domácích projektorů.

Tento model ovšem zastoupí i klasickou smart TV, má totiž klasické uživatelské rozhraní s aplikaci na on-line streaming a také i běžný DVB-T2 tuner, abyste mohli přijímat televizní vysílání. The Premiere také disponuje integrovanými projektory s výkonem 40 W. Pokud máte o projektor vážný zájem, pak si musíte ještě nějakou chvíli počkat, Samsung dosud nezveřejnil cenu ani dostupnost na českém trhu.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny