Simulátor pilota vám dovolí proletět se i nad Prahou

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Microsoft vydal svůj dlouho očekávaný Flight Simulator, tedy simulaci pilota. Je vhodná spíše pro nadšence než pro běžné hráče, ovšem je to unikátní zážitek.

Nový Flight Simulator od Microsoftu přiblížil možnost si zalétat letadlem v pohodlí vašeho domova. Ano, už existuje spousta jiných simulátorů létání, ovšem žádný vám nedovolí si proletět celý svět s poměrně detailní mapou terénu.

Hra je neobvyklá v tom, že mapa celého světa je natolik veliká, že ji musí streamovat ze vzdáleného serveru, jelikož by se celá na váš disk zcela jistě nevešla: dohromady má přes 2 petabajty (2000 terabajtů). Kvůli tomu je třeba ji hrát skrze klienta Microsoftu, ři případně rovnou ze služby Xbox Game Pass, jejíž je součástí.

Když ale i tak objemnou hru (jako taková má asi 150 gigabajtů) nacpete do svého PC, připravte se na hodně unikátní zážitek. Z pohledu pilota si můžete prohlédnout jakýkoliv bod na Zemi, tedy jak světová velkoměsta, historické památky či přírodu, tak třeba vaše rodné město či vesnici. Mapa je vlastně takovým herním Google Earth, jen s více detaily.

V přiloženém videu si můžete prohlédnout, jak se létá třeba nad Prahou. Ano, některé památky bohužel nejsou plně vymodelovány a místo nich najdete jen ploché textury, ale i tak je to ve světě her, kde dokola vídáme jen samé světové metropole docela příjemná změna. Jen se ujistěte, že váš počítač nový Flight Simulator zvládne, nároky má totiž docela vysoké:

  • Procesor: Intel Core i5-4460 nebo AMD Ryzen 3 1200 a lepší
  • Operační paměť: minimálně 8 GB
  • Systém: Windows 10 64-bit
  • Grafická karta: Radeon RX 570 nebo GeForce GTX 770 a novější s alespoň 2 GB paměti a pixel shader a vertex shader 5.0
  • Volné místo na disku: 150 GB
Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny