Letos žádný nový Switch nebude, rozhodlo Nintendo

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prezident společnosti to oznámil na setkání investorů. Nového modelu, vyjma čistě stylových edic, bychom se tak měli dočkat nejdřív až za rok.

Ačkoliv Sony a Microsoft letos čeká hodně práce s uvedením nové generace herních konzolí na trh, Nintendo si dá ve vydávání nového hardwaru pauzu. Alespoň to tvrdí prezident společnosti Shuntaro Furukawa. Těšit bychom se tak maximálně mohli na nové limitované edice, jako je třeba ta, která má v březnu vyjít spolu s titulem Animal Crossing: New Horizons.

Podle Furukawy je Nintendo Switch zhruba v polovině své životnosti. Na trh přišel v březnu 2017, což znamená, že by měl zůstat relevantním ještě zhruba další tři roky. Na mysli má však Furukawa platformu Switch jako takovou, tedy včetně všech dalších kompatibilních modelů. Loni například vydalo Nintendo Lite verzi, která pozbývá možnost propojit s televizí a nemá odnímatelné ovladače. Naopak je ale výrazně skladnější a také levnější.

Nintendo Switch bude pravděpodobně následovat vzor Nintenda DS, které si prošlo hned několika generačními obměnami, šlo však o stále o jednu platformu se vzájemně kompatibliními kartami s hrami. Celkem dlouho se očekává například model, který by měl výkonnější hardware a uměl do televize posílat obraz s rozlišením 4K. Současný Switch umí pouze 1080p.

Loni společně s Lite verzí také vyšla nová revize konzole Switch, ta je však na pohled nerozpoznatelná od té staré, polepšila si však o lepší výdrž baterie. Nejde však o nový model. Stejnou praxi vídáme například i u Sony, které například také mělo hned tři revize modelu PlayStation 4 Pro, které se zase lišily kvalitou chlazení.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny