Uživatelé iPhonu teď i s rouškou telefon odemknou snadněji

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

V poslední aktualizaci systému iOS je schovaná poměrně šikovná funkce, která uživatelům trochu odlehčí starosti s odemykáním mobilu pomocí rozpoznání obličeje při nošení roušky.

Apple nelení a rychle se přizpůsobuje probíhající pandemii koronaviru. Aby uživatelům trochu usnadnil každodenní práci s jeho telefony, přidal do poslední systémové aktualizace nový způsob odemykání iPhonů. Ty totiž doposud při nastaveném rozpoznání obličeje nešlo odemknout PIN kódem přednostně, nejdřív bylo nutné provést alespoň jeden pokus biometrickým skenem.

To ovšem vedlo k tomu, že uživatelé, kteří s telefonem pracovali v roušce museli pokaždé čekat, než telefon zahlásí chybný pokus čtení obličeje a pak teprv zadat PIN. Alternativou samozřejmě bylo to, že si uživatelé roušky pro odemykání telefonu sundávali, jenže jaký pak mají smysl, když si kvůli tomu saháte na obličej a vystavujete se riziku přenosu nemoci.

Nově tak mají majitelé iPhonů možnost zadat PIN rovnou, gestem potažení odspodu obrazovky. Je to drobná vychytávka, která však ušetří celkem dost času vzhledem k tomu, že mnozí uživatelé odemykají svůj telefon denně velice často. Pokud aktualizace ještě nedorazila do vašeho mobilu, měla by být ve formě systémové záplaty iOS 13.5 už na cestě.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny