5G telefony už koupíte i v Česku, ale je jich jen pár

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Telefony, které umí pracovat se sítěmi páté generace už pomalu pronikají i na Český trh, byť zatím v podstatě zbytečně. Pokud chcete ale myslet na budoucnost, pořídit si takový není vůbec hloupou investicí.

Pokrok nezastavíme. V jiných zemích už pomalu, ale jistě spouští pokrytí 5G signálem, a proto už na zdejších trzích využijí i 5G telefony. Někteří výrobci pak rovnou už považují podporu 5G jako povinnost pro své nejlepší modely a ty pak už ani ve 4G variantách nevyrábí. Dost často se pak právě tyto modely objeví i na českém trhu, ne proto, že by zde byly potřeba, ale proto, že zkrátka jde o jedinou možnost. Výběr sice není příliš bohatý, ale i tak slušný.

Samsung Galaxy S20 Ultra je vzorovým příkladem toho, že výrobce se už ani nesnaží vyrobit 4G variantu a top model je tak dostupný pouze jako plnohodnotný 5G telefon.

To samé se dá říci o letošním modelu Huawei P40 Pro. Výrobce, který je mimochodem i jedním z předním dodavetlů technologií pro výstavbu 5G infrastruktury zkrátka bral práci s 5G sítěmi jako standard.

Třetici v současnosti dostupných 5G top modelů uzavírá Xiaomi Mi 10 Pro. Čínský výrobce, který se nedávno stal světovou smartphonovou trojkou také dbá na co možná nejlepší výbavu, do které podpora sítí páté generace už jednoznačně patří.

Jako top model se dále dá považovat také i Samsung Galaxy Fold, který ovšem více než na běžnou klientelu výkonných a všestranných smartphonů cílí na příznivce luxusu a inovace. Je to totiž pořádně drahý kousek, u kterého by nepřítomnost podpory 5G jistě budila trochu nejistoty.

Sice jde také o moderní top model, nicméně s jeho dostupností na českém trhu je to trochu vlažnější, musíte jej totiž objednat ze společného evropského e-shopu. Řeč je o modelu OnePlus 8 Pro. Ten patří do řady, která si už dlouhá léta udržuje pověst maximální možné výbavy.

V brzké době by se také podle dostupných informací mohl na českém trhu začít prodávat i model Realme X50 Pro. Ten by mohl představovat naději, že by se výkonný 5G telefon dal pořídit i s trochu příznivější cenou.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny