Nová streamovací služba od HBO startuje na konci května

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Už tak pestrý trh online streamování seriálů a filmů rozšíří služba HBO Max. Podle všeho má za cíl sesadit z trůnu populární Netflix.

V USA mají z čeho vybírat. Vedle populárního Netflixu celá řada zájemců o online obsah může streamovat filmy a seriály ze služeb jako Hulu, Disney+, Amazon Prime nebo Apple TV, ovšem teď na tento trh dorazí ještě jedna zásadní služba: HBO Max. Ta se hned postaví právě králi trhu, Netflixu.

Ačkoliv už HBO má dokonce dvě streamovací služby (Now a GO), Max má být absolutní špičkou nabídky s nejširší možnou knihovnou titulů. Že to HBO spadající do koncernu Warner Media myslí se soupeřením s Netflixem skutečně, dokazuje třeba fakt, že služba od HBO „přebrala“ americkému Netflixu práva na vysoce populární seriál Přátelé.

Vedle toho najdou uživatelé HBO Max k vidění třeba sérii Matrix, Pán Prstenů, dále tituly jako Wonder Woman, Joker, dále samozřejmě originální produkci HBO, tedy třeba Hru o Trůny, Westworld nebo The Wire. Animované seriály zase obstará nabídka z produkce Cartoon Network či Adult Swim, o asijskou produkci (anime) zase nebude nouze díky výběru z nabídky služby Crunchyroll.

HBO Max startuje 27. května zatím pouze na americkém trhu a bude stát poměrně znatelných 15 dolarů na měsíc (asi 379 korun). Řadit se tak bude k těm dražším, srovnatelně zaplatíte právě třeba za prémiový plán Netflixu.

Jak to bude se službou HBO Max v Česku zatím není jasné, neboť zde v současnosti figuruje jeho verze GO, která má sice omezenější výběr titulů, ovšem také je výrazně levnější (159 korun na měsíc). Je tak otázkou, zda se HBO později rozhodně nasadit i na náš trh, zda to bude zcela separátní služba, nebo jen jako rozšiřující nadstavba služby GO.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny