Oživte videokonferenci přítomností zvířete ze zoo

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Originální ozvláštnění dnes velice častých videokonferencí vymyslela zoo ze Silicon Valley. Nabízí zapojení zvířat jako jsou kozy nebo lamy do skupinových videohovorů na platformě Zoom.

Pokud pracujete z domova a potřebujete komunikovat s kolegy, mnoho firem dnes využívá platformu Zoom a podobné, které umožňují zprostředkovat videohovor více lidí zároveň. Občas se takové porady umí ale pěkně táhnout, stejně jako ty v reálu. Zaměstnavatel či někdo z kolegů, který konferenci pořádá, ale má možnost, jak ji učinit zábavnější.

Projekt Goat 2 Meeting nabízí možnost, jak do videohovoru zařadit živý přenos ze zoologické zahrady v Silicon Valley. Rázem se tak mezi okénky s živým přenosem vašich kolegů může objevit třeba lama nebo koza. Vedle toho také zoologická zahrada nabízí krátké prohlídky, kdy vám skrze webkameru představí část nebo celou zahradu – v závislosti na tom, kolik zaplatíte.

Má to své opodstatnění, zoologické zahrady jsou omezeními kvůli pandemii koronaviru zasaženy poměrně vážně, povětšinou jsou zcela zavřené. Vedle toho, že se tak během pracovní konference pobavíte a pokocháte pohledem na zvířata také přispějete na dobrou věc a udržíte zoologickou zahradu v provozu.

Týká se to pochopitelně právě jen této konkrétní v americkém Silicon Valley, která přijímá příspěvky od 65 amerických dolarů a výš (asi 1 650 korun). V Česku bude tak lepší přispět na ty naše, prostřednictvím různých dobrovolných příspěvků, ovšem online (i když ne skrze videohovor) můžete sledovat například slony v Zoo Praha, medvědy a lvy v brněnské Zoo, nebo třeba tuleně v Ústí nad Labem.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny