Nová úroveň šílených cen Applu: 21 tisíc za čtyři kolečka

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jen málo výrobců oplývá takovým sebevědomím, jako Apple. Věci, které na první pohled stojí pár korun, dovede cenově vyšponovat do absurdních výšek.

Nad cenami Applu už mnoho let někdy kroutíme hlavou, ovšem to, co firma předvádí v posledních letech je zcela nová úroveň. Jistě, profesionální počítač za milion či luxusní notebook za sto tisíc si zkrátka bohatí fandové rádi koupí, ovšem pak má firma v nabídce věci, co jsou skutečně zcela absurdně drahé.

Třeba loni jsme se smáli stojánku k nejmodernějšímu monitoru, za který si Apple účtuje 28 990 korun. Mnozí sice cenu obhajovali tím, že by měla být správně připočtena k té za monitor, s tím že si zkrátka můžete vybrat možnost používat nějaký jiný, vlastní stojan, ovšem i tak je cena za takové příslušenství naprosto přehnaná.

Embedly Dashboard

Development Dashboard for Embedly Customers.

Letos se situace opakuje, tentokrát u příslušenství k novému Macu. Apple totiž v základu prodává pouze „bednu“ s hardwarem, a pokud chcete například kolečka nebo stojánky, aby nebyla položená přímo na zemi, musíte si připlatit. Člověk by řekl, že taková kvalitně zpracovaná kolečka by možná tisícovku nebo dvě mohly stát, ovšem nezapomínejte na to, že tady jste v obchodě Applu, takže si přičtěte jednu nulu. Ano, čtyři kolečka, 20 990 korun.

Možná ještě absurdní jsou pak obyčejné „nožičky“, které bednu počítače zvednou mírně nad zem. Tipujeme, že v nejbližším hobbymarketu byste za podobnou věc dali v řádu pár desítek korun. U Applu? 8 990 korun. Kdyby byly pozlacené, tak cenu možná chápeme, ale jedná se o obyčejnou nerezovou ocel. Nejsmutnější na tom je samozřejmě fakt, že i takovou věc si někdo skutečně koupí.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny