Chybí vám kancelář? Nalaďte si ji alespoň jako kulisu

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Někomu se lépe pracuje z domova, někomu z kanceláře. Teď ale mnoho pracovníků nemá na výběr, a doma být zkrátka musí. Pro ty, kterým opravdu chybí zvuky kanceláře, má internet řešení.

Stejně jako by někdo po březnové a dubnové zkušenosti nejradši zůstal na „home office“ navždycky, jiným už chybí cvrkot kanceláře, klapání klávesnic, vzdálený hluk tiskáren a nahodilé rozhovory. Do té doby, než se ale situace ohledně pandemie uklidní, pravděpodobně ještě budeme muset zůstat doma.

Pro „kancelářské závisláky“ ale přeci jen má internet alespoň provizorní řešení: stránku, která zvuky simuluje právě hluk kanceláře. Jedná se o poměrně obvyklý koncept „white noise“, neboli zvukové kulisy, která pomáhá lidem například v soustředění.

Do you miss the office?

An office noise generator – providing you with the soothing tones of modern office life to help you focus when working from home.

Projekt najdete na stránce imisstheoffice.eu. Nejedná se navíc jen o pouhou nahrávku, kterou můžete přehrát či pozastavit, ale o poměrně zajímavý interaktivní nástroj. Můžete tak třeba upravovat, kolik spolupracovníků vaše virtuální kancelář má (0 až 10), ale také třeba i klikat na jednotlivé předměty, u kterých chcete, aby byl jejich zvuk upřednostňován (tiskárna, počítač, nádrž s vodou apod.).

Originalita tomuto projektu jistě nechybí. Ačkoliv může nad smyslem takové věci někdo jen zakroutit hlavou, jiní ji možná opravdu ocení. Nutno dodat, že je to celé zdarma, takže proč to alespoň nevyzkoušet.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny