Unikátní pohled na svět za dveřmi. Cyklokurýr streamuje prázdný New York

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Izolace doma vám už leze na mozek? Zajímavým projektem, kterým si můžete zkrátit čas, jsou živé streamy cyklokurýra z New Yorku, jehož ulice jsou nevídaně prázdné.

„Byl jsem tady jednu i ve čtyři ráno v dešti, a bylo tu víc lidí, než je tady teď“, popisuje prázdné ulice cyklokurýr, který na streamovacím serveru Twitch vystupuje pod pseudonymem Miekii. Lidem v New Yorku, městě velice těžce postiženém pandemií koronaviru, rozváží jídlo skrze službu Uber Eats. Své cesty zároveň i natáčí na kameru a živě vysílá na internetu.

Pohledem jeho GoPro kamery si můžete prohlédnout něco, co lidé jindy nejspíše nemohli spatřit: liduprázdné ulice ikonického srdce Spojených států. Jednom ze streamů se například zastaví na známém náměstí Times Square, které je běžně nacpané, a napočítá na něm zhruba patnáct lidí.

Miekii – Twitch

Miekii streams live on Twitch! Check out their videos, sign up to chat, and join their community.

Své streamy doplňuje autor hudbou a samozřejmě i komentářem. Jelikož díky své práci zná ulice New Yorku velice dobře, lze se lecčemu přiučit. Hlavní důraz však i tak spočívá na obdivu a srovnávání toho, jak pusté jsou různá místa oproti běžnému provozu.

V dobách, kdy se snažíme vycházet z domu co možná nejméně, je takový stream každopádně vítaným zpestřením dne. A určitě by nás i zajímalo, kdyby se k něčemu takovému rozhodl nějaký z kurýrů v Praze, jejíž prázdné ulice především v centru musí být také velice zvláštní na pohled.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny