LG chce automatizovat kuchyň, bude mít i chytrý zmrzlinovač

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Cestu k chytré domácnosti vidí LG zejména v kuchyni. Má už chytré lednice, sporáky, myčky, ale také zvláštnosti jako třeba kapslový domácí pivovar nebo zmrzlinovač.

Už na začátku tohoto roku ukázal výrobce LG, že má zajímavé plány na automatizaci kuchyně budoucnosti. Po domácím pivovaru, který propojíte s mobilním telefonem bude mít dalšího podobného robota na vaření. Nazval ho vtipně Snow White (anglický název pro pohádkovou postavu Sněhurku) a pracuje na podobném principu jako právě pivovar HomeBrew.

LG ukázalo Snow White na konferenci SXSW, zatím jen ve formě prototypu. Toto zařízení pracuje s předpřipravenými kapslemi, na jednu domácí zmrzlinu jsou vždy potřeba dvě: jedna na volbu příchuti a druhá pak na texturu zmrzliny, která určí, jestli ji připravujete v klasické podobě, jako sorbet nebo gelato. Každá kapsle má na sobě natištěný QR kód, aby robot věděl, s čím zrovna pracuje.

Parametry zmrzlinovače výrobce příliš neodhaloval, není tak známé, nakolik bude integrovaná funkce například propojení s chytrým telefonem, že jde o pokročilé zařízení přeci jen svědčí třeba fakt, že je osazeno poměrně velkou barevnou dotykovou obrazovkou, kde volíte, jakou zmrzlinu chcete vyrobit.

Ke smartphonu připojíte i domácí pivovar | ChytráVěc.cz

LG Homebrew je domácí mikropivovar, s jehož pomocí si doma můžete uvařit pivo dle vlastního výběru. Celý proces můžete samozřejmě sledovat ve vašem smartphonu. Vypadá jako přerostlý kávovar, a dokonce se do něj vkládají i velmi podobné kapsle, ale ve skutečnosti je LG Homebrew domácí mikropivovar, s jehož pomocí si doma každý může uvařit pivo dle vlastní chuti.

Pro srovnání, domácí pivovar HomeBrew z jedné várky, skládající ze z čtyř kapslí základních ingrediencí, dovede vyrobit celkem pět litrů piva. Ty pak můžete doma rovnou natočit do sklenice, nechybí totiž ani pípa. Jenže si na výsledek budete muset nějakou dobu počkat, LG totiž uvádí, že příprava jedné várky bude pivovaru trvat dva týdny. To abyste se pak rozmýšleli, na co budete mít za čtrnáct dní chuť.

Vzhledem k tomu, že se jedná o prototyp, nejsou známé informace o ceně ani dostupnosti. Domácí zmrzlinovač nicméně působí už více zajímavě i „mainstrreamově“ než právě dříve představený pivovar HomeBrew. Rozhodně jde o zařízení, i kterém bychom v případě chytré domácnosti uvažovali: už jen proto, že na výsledek nemusíte čekat dva týdny.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny