Vymysleli powerbanku, která zahřeje ruce. Stejně jako všechny ostatní

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Xiaomi přišlo s poměrně podivným vynálezem, pro který ale evidentně má místo ve svém již tak širokém portfoliu. Jde totiž o powerbanku, která slouží zároveň jako malé topení na ruce. Nesedí vám tu něco?

Když se podíváme na nabídku výrobce Xiaomi, je skoro jednodušší vyjmenovat, co v ní nenajdete než co ano. Na mezinárodních trzích najdete tak vedle smartphonů a chytrých náramků také televize, počítače, chytré kartáčky na zuby, myši, tužky, polštáře nebo zdravotní roušky. Powerbanky zde tak nepůsobí nijak neobvykle – pokud ovšem nevypadají jako rádio a neslouží na zahřívání rukou.

Ano, tato 5 000mAh powerbanka má skutečně poměrně zvláštní funkci, a sice že umí zahřát svůj povrch na 52 stupňů a tuto teplotu udržovat. Na malém displeji navíc vidíte přesně, na kolik stupňů je právě ohřátá. Zahřívání jsou přizpůsobeny i povrchové materiály, které by jednak měl působit příjemně na dotek a jednak jsou odolné proti vyšším teplotám.

Ačkoliv powerbanka také vypadá jako malé rádio, nabíjení mobilu a zahřívání rukou jsou její jediné funkce. Trochu matoucí je ovšem fakt, že se z principu zahřívají prakticky všechny powerbanky – stačí je připojit k telefonu či jinému zařízení, které potřebujete nabít, a ruce si brzy zahřejete tak či onak.

Powerbanka od Xiaomi má samozřejmě navrch v tom ohledu, že se umí zahřát na povel a trvá jí to jen velice krátce – udajně pouhých pět vteřin. Teplotu navíc udržuje konstantní, takže se nestane, že by pálila až moc, nebo naopak chladila. Výhody tu tedy jsou, ale i tak je její využití hopdně specifické. Ale za 20 dolarů (450 korun), proč ne.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny