Na zatloukání hřebíků. Odolný Samsung je jak ze staré školy

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ač se může zdát, že odolné smartphony v podobě vizuálně pancéřovaných strojů jsou atraktivní zboží, tak realita je jiná. Je to okrajový segment, který obsadily malé značky. Obvykle jsou to generické stroje čínské provenience upravené pro konkrétního prodejce.

Dřív byla situace jiná a velké značky sem tam slušný odolňák udělaly. Dnes to nemají příliš zapotřebí, určitou a pro většinu zákazníků dostačující míru odolnosti totiž nabídnou i obyčejné modely. Což platí především pro odolnost proti vodě. Proti pádům si pak rozumní majitelé pořídí pouzdro a případně fólii na displej.

Jenže někdo se s telefonem pohybuje opravdu v terénu a pancéřovaný přístroj využije. Ať už je to stavba, pole, turistika a další příležitosti. Jenže moc vybírat si nemůže a nový Samsung mu výběr příliš neusnadní. Především, pokud chce lepší stroj.

Nový Samsung Galaxy Xcover 4S je totiž docela obyčejný smartphone, který, když odečteme odolnou konstrukci, by patřil mezi levné modely nejnižší třídy. Už design vůbec nehraje na aktuální notu bezrámečkové koncepce, což však s ohledem na odolnou konstrukci lze chápat. Méně už křivky podobné modelům tak z roku 2013/4.

Výbava je základní, procesor je vlastní výroby, jejím Exynos 7 s osmi jádry. K tomu má telefon 3 GB operační a 32 GB uživatelské paměti + slot na microSD karty. Foťáky jsou k dispozici dva, hlavní má rozlišení 16 Mpix a světelnost f/1.7, přední si musí vystačit s rozlišením 5 Mpix.

Displej je malý, má úhlopříčku jen 5 palců, což je dnes už v podstatě rarita. Stejně jako vyjímatelná baterie s kapacitou 2 800 mAh. Pochválit musíme nejnovější Android 9.

Pro zákazníky bude podstatnější, že telefon splňuje odolnost podle specifikace IP681, což je velmi dobré a navíc splňuje i americký vojenský standard. Takže v terénu se neztratí. V prodeji bude do konce června za 6 500 korun. Což vzhledem k výbavě je docela dost, ale jeho užitné vlastnosti jsou jinde a v jejich případě je cena akceptovatelná.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny