Je to pecka. Mobilní verzi Call of Duty stahují stovky milionů hráčů

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Velice populární multiplayerová hra Call of Duty se dočkala i mobilní verze, která je naprostým hitem. Dominuje žebříčky na obou velkých mobilních systémech a hrají ji miliony lidí.

Pokud jste se v posledních dnech dívali na žebříčky nejstahovanějších aplikací na Androidu či iOS, mohli jste zaznamenat, že jim zcela kraluje hra Call of Duty: Mobile. Je to totiž vcelku zdařilá adaptace dlouhé roky populární série her pro PC a konzole, která se i na malé dotykové obrazovce hraje docela pohodlně.

Kdo sérii zná z velkých obrazovek, bude na mobilu jako doma. Hra je určena pro souboje více hráčů, zpravidla pěti na pět a najdete zde spoustu známých map, zbraní i postav. Autoři z Tencent Games navíc vyrobili celkem povedený systém automatického zaměřování jako šitého pro jinak nepohodlné ovládání skrze dotyky obrazovky.

Grafika je také velmi povedená a podle nás se blíží té, které jsme mohli vidět na počítačích okolo roku 2010. Mapy a modely zbraní jsou příjemně detailní a hra je optimalizována velice dobře, takže skvěle vypadá na prémiových mobilech, ovšem zároveň ji rozjedete i na modelech za pár tisíc.

Hra se ovšem neobejde bez kontroverzí. V první řadě autoři trochu nepochopitelně v první den vydání odstranili podporu pro ovládání pomocí gamepadu, které jdou spárovat s mobily. Asi proto, aby nedávali specifické skupině, která má Call of Duty naučené z konzolí a zároveň má po ruce nějaký takový gamepad, výhody.

Druhá věc se týká kontroverze ohledně vydavatele Activision, který se ocitl pod palbou kritiků poté, co z turnaje karetní hry Hearthstone vyhodil jeho vítěze za to, že během živého přenosu vyjádřil podporu hongkongským demonstracím. Hráči tak začali vyzývat k bojkotu čehokoliv, co Activision vydalo. I přes to se však hra dočkala velice dobrých 100 milionů stáhnutí za první víkend. Call of Duty: Mobile je zdarma ke stažení i hraní na systémech Android a iOS.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny