Divoký koncept od Xiaomi: displej má okolo celého těla

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ačkoliv se veškerá pozornost upírá na ohebné smartphony, Xiaomi se povedlo přijít snad s ještě divočejším modelem. Má totiž displej obtočený okolo celého těla.

Tento krok čekal asi jen málokdo. Namísto stále velice futuristicky vypadajících ohebných smartphonů vyrukovalo čínské Xiaomi s něčím, co vypadá také jako technologická lahůdka, ovšem se zcela jiným konceptem. Displej model Mi MIX Alpha se totiž přelévá zepředu přes boční hrany těla až dozadu na záda, která také z větší části pokrývá. Jedinou „nedisplejovou“ částí jsou tak horní a spodní strany a také pruh na zádech, ve kterém se ukrývá zadní fotoaparát.

Ten je mimochodem také klenotem výbavy, protože hlavní snímač má rozlišení závratných 108 MPix. V praxi to znamená, že pomocí spojování sousedních buněk dostanete rozlišení 27 MPix s výrazně vyšší citlivostí na světlo. K dispozici pak ještě budou dva další fotoaparáty s zatím neupřesněnými funkcemi.

Ve výbavě dále najdete procesor Snapdragon 855+ (s podporou sítí 5G) společně s 12 GB operační paměti. Do telefonu se vejde 512 GB dat a baterie má celkem solidní kapacitu 4 050mAh a možnost 40W rychlého nabíjení. Otázkou je, jak bude displej obtočený okolo celého těla náročný na spotřebu energie – hádáme, že docela dost.

A když už jsme u těch otázek, jak máme telefon vlastně držet? Bude displej registrovat dotyky i na bocích a zádech a jakmile jej tak chytnete do ruky, bude celé uživatelské prostředí provádět psí kusy? Podle Xiaomi nikoliv, má pro tyto účely vyvinutý speciální software, který zamezí dotekům na místě, kde telefon držíte. Jak to bude v praxi fungovat zatím netušíme, ale jsme mimořádně zvědaví.

Kdo si myslí, že Xiaomi ještě navrch přidá nějakou lákavou cenu, toho musíme zklamat. Xiaomi Mi Alpha bude ještě dražší záležitostí, než současné ohebné telefony a zároveň ještě méně dostupný. Zatím s eplánuje pouze start na domácím čínském trhu za velmi vysokých 19 999 jüanů, tedy asi 65,5 tisíce korun bez daně.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny