Xiaomi má další smartphone s čistým Androidem

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Smartphonů s nijak neupraveným operačním systémem Android není nikdy dost a je dobře, že je prodává víc značek. Model Mi A3 je jeden z těch zajímavějších.

Pamatujeme, že už model Mi A1 na nás hodně zapůsobil. V době, kdy byl dvojnásobný optický zoom u fotoaparátu záležitostí čistě prémiových smartphonů, si Xiaomi dovolilo tento prvek uvést u modelu za 6 tisíc korun. A v tomto duchu se nesou i jeho následovníci, letos se opět dočkáváme modelu, který za podobnou cenu má prvky výbavy prémiových modelů.

Mi A3 má jednu ze svých silných stránek zabudovanou paradoxně v té nejslabší. Jeho šestipalcový displej má v dané kategorii totiž už poměrně slabé rozlišení HD+ (720 x 1 560 pixelů), ovšem zároveň jde o Super AMOLED panel a také umí číst vaše otisky prstů. A to je dost slušná kompenzace onoho nižšího rozlišení, které je navíc stále více než dostačující.

Po designové stránce nejde o nic převratného. Líbí se nám efekt vlnek na zádech telefonu, které se mění na základě toho, pod jakým úhlem je sledujete, jinak je to celkem standardní letošní smartphone: kapkovitý výřez displeje, tři fotoaparáty na zádech, lesklý povrch.

O výkon se stará procesor Snapdragon 655 společně se 4 GB operační paměti, takže o dostatek výkonu se určitě bát nemusíte. Co se uživatelské paměti pro data týče, máte na výběr buď mezi 64 nebo 128GB verzí. Rozšířit můžete paměť dále kartou microSD.

Fyzické konektory jsou na těle dva, a to jak USB-C, tak sluchátkový jack. Vhod přijde i infraport, naopak postrádáme podporu NFC. Slušná je také kapacita baterie: 4 030 mAh, navíc s rychlým 18W nabíjením.

Sestava fotoaparátů na zádech je moderně trojitá, ovšem reálně budete fotit pouze dvěma, třetí je pomocný 2 MPix snímač. Základní má ovšem vysoké rozlišení 48 MPix a světelnost f/1,8, vedle toho můžete také pořizovat snímky širokoúhlým 8MPix fotoaparátem. Přední selfie kamerka má rozlišení 32 MPix.

Nebyl by to model řady A, aby nenáležel do programu Android One, což je jinak na Xiaomi poměrně nezvyklé, aby u telefonu vynechalo svou grafickou nadstavbu MIUI. Ale je to tak, telefon má čistý nejnovější Android a můžete se těšit i na pravidelné aktualizace a nové verze systému rychleji než ostatní.

Xiaomi Mi A3 se prodává ve třech barevných variantách za cenu 6 490 korun v 64GB verzi, případně zaplatíte 7 490 korun za dvojnásobné úložiště.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny