Budou se i smartphony od Sony ohýbat? Firma chystá vlastní revoluční model

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Velcí hráči jako Samsung nebo Huawei mají s ohebnými smartphony nemalé problémy, ovšem to neodradilo od vlastních pokusů další výrobce. Údajně chce mít vlastní model s označením Xperia F Sony.

Bylo to sice jen otázkou času, kdy se do závodu s ohebnými smartphony zapojí další velký výrobce, ale zrovna pro Sony je to hodně velký risk. Jeho mobilní divize už v posledních několika letech čelila mnohokrát zániku a ani v současnosti nevypadá pro smartphony řady Xperia budoucnost nijak růžově. Představa, že se výrobce vrhne do zařízení, se kterým se potýkají i jednička a dvojka na globálním trhu je proto velice zvláštní.

K ohebnému sony je informací zatím jen velice poskrovnu. Bude mít protáhlý OLED displej s poměrem stran 21:9, který mu patrně dodá právě Samsung. Proslýchá se, že půjde trochu odlišnou cestou a podobně jako očekávaná novodobá Motorola Razr bude ohybu využívat pro zkompaktnění formy běžného telefonu namísto jeho zvětšení. Ohne se tak možná ve stylu „véčko“ a zakryje tak hlavní displej.

Jedinou další informací k modelu Xperia F (pokud se tak bude vůbec jmenovat) je to, že by mohlo jít o zařízení s podporou sítí 5G, To je u těchto revolučních novinek už trochu standardem a o 5G modemu ve výbavě se hovoří i u modelů Galaxy Fold a Huawei Mate X. Jeho použitelnost je však pochopitelně limitovaná na země, kde už alespoň v částečné míře a v daných oblastech 5G testují.

Ohebná Xperia by měla na trh dorazit až příští rok, což ji pravděpodobně vyřadí ze souboje o první „pořádný“ ohebný smartphone. I když, kdo ví. Samsung zatím stále nepotvrdil nové datum prodeje poté, co narazil na celou řadu poruch u testovacích vzorků a Huawei má teď uprostřed obchodní války se Spojenými státy docela jiné starosti, než dostat Mate X na trh. Nemyslíme si, že se letos nedočkáme žádného ohebného modelu, ovšem pokud Sony naplánuje Xperii F na kraj roku 2020, tak úplně pozdě na to „být jeden z prvních“ to být zase nemusí.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny