Apple prý vrátí čtečku otisků prstů do iPhonů, ale až za dva roky

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Podle známého analytika by měli nástupci letošních iPhonů přinést mnoho designových i funkčních změn. Jednou z nich bude návrat čtečky otisků prstů, která bude v displeji.

Kdo bude u letošních iPhonů čekat nějaké zásadní novinky, bude nejspíše hodně zklamaný. Na pořádnou inovaci si budeme muset počkat až do příštího a přespříštího roku, a to i přesto, že letošní model už bude třetím v řadě, kdy bude Apple sázet na velice podobný design i výbavu. To je u něj celkem nezvyklé, doteď přicházel se zásadní inovací vždy po dvou letech.

Velké věci však na příští rok předpovídá Applu známý analytik Ming-Chi Kuo. Ten už v minulosti správně předpověděl mnoho věcí, které později Apple skutečně využil. Tentokrát tvrdí, že na rok 2021, tedy do výbavy iPhonů 13 (případně 12S) vrátí čtečku otisků prstů, a to rovnou v moderní podobě, tedy integrovanou do displeje.

Pokud se to stane skutečností, bude pravděpodobně Apple spíše terčem posměchu, neboť displejové čtečky otisků prstů jsou ve výbavách smartphonů už od loňského roku. Pokud bude Applu trvat celé tři roky implementovat prvek, na který jsou uživatelé Androidu zvyklí už roky, nebude to žádná převratná inovace (byť nepochybujeme, že to Apple zaobalí přesně takto).

Obecně se zdá, že Applu trochu dochází dech, co se právě inovací týče. Jeho letošní model má stavět na trojitém fotoaparátu, což je opět prvek výbavy, který si můžete pořídit i v současné androidí střední třídě. Pozadu bude naopak s už ne příliš módním širokým výřezem displeje, dále čekáme jen tradiční „více výkonu, více paměti“.

Příští rok musí Apple pořádně zabrat, aby stíhal tempo s konkurenty. Vedle již zmíněné displejové čtečky (která by ovšem podle Kua měla přijít až o rok později) se od iPhonu 2020 čeká kompletní odstranění výřezu displeje a podpora sítí páté generace. Je každopádně už trochu vypovídající, kolik pozornosti se věnuje iPhonům příštího roku, když ještě výrobce ani nepředstavil ty letošní. Jako by už dopředu tyto novinky nebyly vůbec zajímavé.

Sdílet.

O autorovi

Komentáře jsou uzavřeny